​Піти шляхом Великої Британії: Варшава погрожує виходом із Євросоюзу

У Польщі вважають неприйнятною реакцію ЄС на судову реформу їхньої держави, зазначають Патріоти України.

Польща може піти шляхом Великої Британії та вийти зі складу Європейського Союзу, аби вирішити конфлікт із Брюсселем. Про це заявив представник партії Право і справедливість Ришард Терлецький.

За його словами, Варшава не хоче вдаватися до такого радикального кроку, однак піде на нього в тому випадку, якщо її інтереси не будуть дотримані.

Зокрема, політик вважає неприйнятною реакцію ЄС на судову реформу. Він впевнений, що таким чином Євросоюз намагається чинити тиск на Польщу, що суперечить принципам політичного блоку.

«Якщо політика ЄС не зміниться, нам доведеться шукати радикальні рішення. Британці показали, що диктатура брюссельської бюрократії їх не влаштовує, розвернулися і пішли. Ми не хочемо йти, наша підтримка членства в ЄС дуже сильна, але ми не допустимо, щоб нашу свободу і розвиток обмежували», – підкреслив Терлецький.

У свою чергу, Брюссель попередив Варшаву, що кожен день функціонування Дисциплінарної палати суддів буде приводити до збільшення розміру штрафних санкцій.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...