Південна Корея спростувала інформацію про продаж США 155-мм снарядів для України, - Bloomberg

У Сеулі спростували повідомлення у західних ЗМІ про те, що Південна Корея та США домовилися про закупівлю 155-мм артилерійських боєприпасів, які Вашингтон згодом повинен був передати Україні.

Джерело Bloomberg повідомляє, що інформацію про угоду між Південною Кореєю та США було трактовано невірно. У текстовому повідомленні, надісланому журналістам у п’ятницю, 11 листопада, Пентагон повідомив, що між південнокорейською компанією та США дійсно ведуться переговори щодо експорту зброї, щоб допомогти Вашингтону запастися 155-мм артилерійськими снарядами. Але принциповою умовою перемовин є те, що США будуть кінцевим користувачем боєприпасів.

В Bloomberg підкреслюють, що корейська влада не бажає порушувати зроблених раніше обіцянок, тому навіть варіант з посередництвом США її не влаштовує. Проте Сеул і надалі готовий надавати Києву нелетальну допомогу, таку як бронежилети, ковдри, шоломи та медикаменти. На даний момент розмір допомоги Південної Кореї для України загалом становить 3,5 млн доларів.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....