"Південне" розробило високоефективну "електронну гармату" для знешкодження ворожих БПЛА

«Південне» розробило генератор імпульсного випромінювання для протидії БПЛА

Українські фахівці розробили генератор імпульсного випромінювання для протидії безпілотникам (БПЛА), повідомляють Патріоти України з посиланням на Мілітарний.

В рамках створення засобів боротьби з безпілотними літальними апаратами, Конструкторське бюро «Південне» розробило генератор імпульсного електромагнітного випромінювання, повідомили на державному підприємстві.

Під час польових випробувань у 2021 році, електромагнітна система протидії БПЛА підтвердила свою працездатність.

Перевезення комплексу імпульсного випромінювання для протидії БПЛА розробки КБ «Південне». Стоп-кадр з відео

Комплекс розміщується в транспортному контейнері, його можна переміщати на вантажівці або розгортати на стаціонарній позиції для забезпечення охорони потрібного об’єкта від невеликих дронів.

Випробування комплексу імпульсного випромінювання для протидії БПЛА розробки КБ «Південне». Стоп-кадр з відео

На кадрах з випробувань була продемонстрована можливість боротися з БПЛА типу квадрокоптер.

Комплекс імпульсного випромінювання для протидії БПЛА розробки КБ «Південне». Стоп-кадр з відео

Система використовує сплески направлених інтенсивних електромагнітних хвиль, щоб миттєво вивести з ладу електроніку невеликих безпілотних літальних апаратів.

Нині на Державному підприємстві «Конструкторське бюро «Південне» ім. М. К. Янгеля» триває доопрацювання конструкції генератора імпульсного електромагнітного випромінювання для його вдосконаленя.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...