Північна Македонія готова передати Україні гелікоптери Мі-24

Північна Македонія провела аналіз і вирішила, що готова передати Україні 12 гелікоптерів Мі-24. Відповідна пропозиція буде внесена на наступному засіданні уряду 29 березня. Ухвалення такого рішення не вплине на боєготовність Збройних Сил Північної Македонії. Про це повідомила міністр оборони країни Слов'янка Петровська й додала, що замість цих вертольотів країна придбає вісім нових. Про це пише видання "Независен Весник", передають Патріоти України.

"Вся техніка, яка наразі передана, окрім того, що це на прохання українців, вона їм потрібна, і це техніка, якою українська армія вміло користується. Це техніка, у якої за нашими планами закінчується термін експлуатації. Ця техніка не буде невід'ємною частиною нашого озброєння, і цілком певно, що через короткий проміжок часу нам довелося б її знищити", - сказала Петровська.

Як пише видання Defence24, із 12 штурмових Мі-24 і 4 багатоцільових гелікоптерів Мі-8/17, які має Північна Македонія, її Збройні сили використовують лише по дві машини кожного типу.

Чотири Мі-24 були модернізовані протягом останніх 10 років у співпраці з ізраїльською компанією Elbit Systems. Вони були адаптовані для взаємодії з силами НАТО та оснащені авіонікою, що дозволяє використовувати окуляри нічного бачення (NVG) і систему нічного бачення Aviators (ANVIS/HUD). Також додано сучасну навігацію, інфрачервоне освітлення та інші модифікації.

"На складах Збройних сил Північної Македонії досі перебувають шість немодернізованих гелікоптерів Мі-24, але вони знаходяться там уже кілька років і не придатні до польотів. Однак їх можна використовувати як запчастини для інших машин. Усього йдеться про чотири (по два Мі-24 і Мі-8) модернізовані гелікоптери, готові до експлуатації відразу; чотири борти (Мі-24), які вимагають ремонту; і вісім гелікоптерів (шість Мі-24 і два Мі-8/17), що не літають принаймні 15 років та підходять для запчастин", - пише Defence24.

Чи можуть окупанти захопити Харків: Командувач Нацгвардії озвучив прогноз

вівторок, 23 квітень 2024, 18:56

Командувач Нацгвардії Олександр Півненко розповів, чи дійсно окупаційна армія Росії може захопити Харків. За його словами, росіяни здатні діяти лише класично. Два-три напрямки відволікаючі й один -0 основний. Про це він розповів в інтерв’ю LIGA.net,...

ЗСУ посиляться: Більшість озброєнь із пакету США вже в Європі, що прискорить доставку в Україну

вівторок, 23 квітень 2024, 17:55

Більшість озброєнь із нового пакету допомоги США заздалегідь розміщено у Німеччині та Польщі. Завдяки цьому доставка до України буде прискорена, передають Патріоти України з посиланням на CNN. Джерело видання повідомило, що артилерійські снаряди будуть...