"Північний потік-1" був частиною підготовки війни проти України, - аналітик

"Північні потоки" – це підготовка Росії до війни проти України. Адже через це РФ стала менш залежнаю від української газотранспортної системи. Про це заявив аналітик Стокгольмського центру досліджень Східної Європи Андреас Умланд в ефірі 24 каналу, передають Патріоти України.

Експерт каже, що він неодноразово говорив, що "Північний потік-1", який запустився в 2012 році, був частиною підготовки війни проти України. "Бо це зробило Росію менш залежною від української газотранспортної систем.. Ми не знаємо, що б могло статися, якби "Північний потік-2" запустився", – наголосив Умланд.

Він додав, що нові санкції ЄС проти Росії вітаються, але найболючіше питання з енергоносіями поки лишається відкритим. "В ЄС тепер нові ідеї – накласти податки на імпорт з Росії, щоб хоча б щось зробити. Бо багато країн не хочуть повністю. відмовитися від російського газу", – сказав експерт.

Чи роблять країни ЄС реальні кроки, щоб в майбутньому повністю відмовитися від російського газу? Умланд на це відповів, що Німеччина прийняла рішення відійти російського імпорту і вже суттєво зменшила імпорт газу, нафти та вугілля з РФ. Там намагаються знайти альтернативних постачальників.

Джерело: 24 канал

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...