"Північний потік-2" дозволить Росії напасти на Україну": Спецслужби Польщі нагадали про небезпеку

Від запуску "Північного потоку-2" залежить безпека Європи. Якщо газопровід добудують і запустять, Росія зможе робити відверто агресивні кроки проти України. Про це спікер міністра-координатора польських спецслужб Станіслав Жарин написав в статті, яку опубліковано на Stopfake.org, передають Патріоти України.

Зараз військові дії проти України стримує необхідність транспортувати газ до ЄС. "Саме цей небезпечний трубопровід буде формувати обстановку безпеки України і впливати на неї в найближчому майбутньому. Те, що як і раніше заважає Росії робити більш відверто агресивні кроки проти свого сусіда, – це необхідність зображати з себе надійного постачальника природного газу в Європу. Фінансовий стан російського енергетичного сектору багато в чому залежить від цієї надійності. А Україна – основна транзитна країна для російського газу", – пояснює Жарин.

Після завершення будівництва "Північного потоку-2", маршрут якого повинен йти в обхід України, у Росії з'явиться "відкритий шлях для подальшої дестабілізації України і прийняття серйозних агресивних заходів проти неї".

Проєкт "Північний потік-2" оцінюється у 9,5 млрд євро. Його реалізує "Газпром" в альянсі з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell, Wintershall. Вони взяли на себе зобов'язання профінансувати "Північний потік-2" сумарно на 50%, тобто на 950 млн євро кожен. "Газпром" надасть другу половину коштів – 4,75 млрд євро.

Президент Росії Володимир Путін заявляв, що газопровід зобов'язані ввести в експлуатацію на початку 2021 року. Однак пізніше терміни перенесли на кінець року.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...