"Північний потік-2": Кандидати на місце Меркель на чолі уряду Німеччини пригрозили Росії

Чого вартують словесні гарантії і стійкість позиції Німеччини за Меркель та Франції Макрона щодо агресії Росії українці вже переконались

Кандидати у канцлери Німеччини від Християнсько-демократичного союзу (ХДС) Армін Лашет та від Соціал-демократичної партії (СДПН) Олаф Шольц під час дискусії кандидатів у канцлери, організованої суспільно-правовим телеканалом ARD і Мюнхенською конференцією з безпеки заявили про готовність припинити транспортування російського газу газопроводом «Північний потік-2», якщо Кремль порушить зобов'язання перед Україною, повідомляють Патріоти України з посиланням на Deutsche Welle.

«Якщо президент Путін не дотримуватиметься цього правила і використовуватиме його проти України, його (газопровід. — Авт.) можна зупинити в будь-який час — навіть тоді, коли газопровід буде готовий — адже тоді основа для бізнесу відпаде. Настільки просто», — сказав Лашет.

У свою чергу, Шольц заявив, що Путін бачить у цьому проєкті не лише економічну вигоду, проте Німеччина розглядає «Північний потік-2» «чисто економічно».

«Погіршення транзиту газу та безпека України матимуть наслідки для можливого транзиту через завершений у майбутньому газопровід», — стверджує Шольц.

Кандидатка від Зелених Анналена Бербок знову наголосила, що перш за все не треба було будувати цей спірний газопровід, і наголосила на ще одному дозволі, необхідному для його запуску.

«Цей дозвіл не повинні надавати», — наголосила Бербок і додала, що президент РФ Володимир Путін хоче дестабілізувати Україну за рахунок «Північного потоку-2».

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...