Пхеньян має підстави нервувати: Байден розповів, про що говорив із Сі Цзіньпіном

Цзіньпін і Байден

Президент США Джо Байден закликав лідера Китаю Сі Цзіньпіна вплинути на Північну Корею та попередив, що Штати обов'язково відреагують, якщо КНДР проведе нові ядерні випробування. Про це Байден заявив у понеділок, 14 листопада, під час прес-конференції на Балі за результатами переговорів із главою КНР.

"Я чітко акцентував президенту Сі Цзіньпіну, що, на мою думку, вони (китайська сторона – ред.) зобов'язані спробувати роз'яснити Північній Кореї, що ті не повинні проводити ядерні випробування з ракетами великої дальності", - зазначив президент США. Інакше, за словами Байдена, США доведеться "вжити певних заходів", які матимуть оборонний характер проти КНДР, проте не будуть спрямовані проти Китаю. Байден також зазначив, що це мало б надіслати чіткий сигнал Пхеньяну. "Ми захищатимемо наших союзників, а також американську землю та американські можливості", - зазначив глава Білого дому, уточнивши, що має на увазі союзників у регіоні - насамперед Японію та Південну Корею.
У цьому контексті він висловив упевненість, що Китай не чекає від КНДР на подальші кроки, які призведуть до ескалації.
Байден також висловив переконання, що зростання напруженості у відносинах США з Китаєм не переросло у нову холодну війну. Він визнав, що Сполучені Штати активно конкуруватимуть із Китаєм, проте не шукають конфлікту з Пекіном. "Я прагну конкурувати відповідально. Але я хочу бути впевненим, що кожна країна дотримується міжнародних правил дорожнього руху", - зазначив президент США.

"Ми не станемо стороною конфлікту": У Німеччині запропонували збивати дрони над заходом України силами ППО країн НАТО

субота, 11 травень 2024, 21:44

Члени німецького парламенту від урядових "Зелених" та "Вільних демократів", а також опозиційної ХДС виступають за те, що системи протиповітряної оборони країн НАТО збивали дрони над західною частиною України, передають Патріоти України. "Це розвантажит...

"Врешті, невдахи-окупанти згоріли разом із авто": Група загарбників на багі намагалася прорвати оборону військових єгерів (відео)

субота, 11 травень 2024, 21:24

Російські війська намагалися штурмувати на багі позиції десантників 71-ї єгерської бригади. Захисникам вдалося ліквідували окупантів. Про це йдеться на сторінці бригади. Група російських окупантів на багі намагалася прорвати оборону підрозділу 71-ї єге...