Плакала на шиї та дякувала особисто своєму мучителю: Диктатор Лукашенко розповів, як "врятував" Тіхановську, відпускаючи в Литву

Людина, котра знищила не один десяток ворогів свого президенства, здивований "чорною невдячністю" жінки, котру він як "джентльмен" пожалів, бо "баба"

Президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив, як допомагав своїй конкурентці на виборах, лідеру нинішньої опозиції Світлані Тихановській, яка перебуває в Литві, покинути країну і навіть виділив їй гроші на дорогу. Такими спогадами білоруський президент поділився в п'ятницю, 9 жовтня, під час засідання з актуальних питань, передає державне агентство БелТА, зазначають Патріоти України.

"Та громадянка Білорусі та домогосподарка Тихановська сьогодні забула, що президент Білорусі її врятував", - заявив перед присутніми Лукашенко, розповівши історію про "сакральну жертву", яку планували принести опозиціонери.

"Задум був - підпалити штаб і звинуватити владу", - коротко описав плани опозиції Лукашенко, зауваживши, що для запобігання злочину довелося задіяти аж 120 силовиків.

Нібито після цього Світлана Тихановська попросилася на прийом до міністра внутрішніх справ Білорусі Юрія Караєва і передала своє прохання до Лукашенка допомогти їй покинути країну, інакше трапиться біда.

"Ми розуміли, що може бути біда. І я віддав розпорядження: ми під охороною, за її бажанням, з людьми, про яких вона попросила, щоб її супроводжували, вивезли в Литву до дітей. І коли вона сказала, що у неї немає грошей, щоб там прожити, я розпорядився, і з держпідприємства взяли 15 тисяч доларів і віддали їй. "Велике спасибі вам", - плакала на шиї. Вивезли", - зазначив Олександр Лукашенко, підкресливши, що Тихановську ніхто з країни не випроваджував.

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...

Коли Україна дозріє до таких моральних стандартів? Глава МЗС Латвії йде у відставку через журналістське розслідування

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:05

За інформацією журналістів, Кріш'яніс Каріньш нібито витратив до 1,3 мільйона євро на оренду приватного літака для офіційних поїздок. Кріш'яніс Каріньш, міністр закордонних справ Латвії, у четвер, 28 березня, заявив, що піде у відставку після скандалу,...