"План "Б" є теж": Окупанти готуються до можливого знищення Кримського мосту, - Дикий

Росіяни продовжують відновлювати залізницю в районі Донецька, яка має компенсувати Кримський міст. Таким чином окупанти й розширюють свою логістику, і готують план "Б", передають Патріоти України.

"План "Б" теж є, тобто вони не виключають, що ми Кримський міст все ж таки остаточно доб'ємо. Треба не забувати, що ми вже насправді дуже серйозно його пошкодили. Він стоїть, зовні виглядає, що він цілий", - сказав військовий аналітик, ветеран АТО Євген Дикий в ефірі "24 каналу".

Але, за словами Дикого, пропускна спроможність мосту зменшена в рази, і це відображається на логістиці ворога. Окупанти дуже обережно ним користувалися, в першу чергу його залізницею.

"Саме великими десантними кораблями Росія певною мірою компенсувала Кримський міст... Вони їх почали ганяти в якості вантажних поромів", – пояснив він.

Проте, як наголосив експерт, і великі десантні кораблі українські оборонці успішно нищать та пошкоджують. Так, потоплено або виведено з ладу значну частину кораблів Чорноморського флоту. Тому, за його словами, росіяни розуміють, що і цей логістичний ланцюг вони можуть втратити.

"Тому план "Б" наявний, але мені здається, що він в першу чергу не про Кримський міст, а про їхнє угрупування в Донецькій і Запорізькій областях. Нинішні залізничні лінії проходять дуже близько до лінії фронту. Ми можемо їх діставати, практично будь-яку. А росіяни дуже покладаються на залізницю у своїй військовій логістиці. Це, до речі, одна з причин, чому вони намагаються наступати на Куп'янськ.

Станція Куп'янськ-Вузловий - це для них дуже важливо, оскільки їм потрібна можливість якомога ближче до фронту підвозити все залізницею. Мені здається, що ця резервна залізниця, яку вони інтенсивно будують - це в першу чергу, замість тої залізниці, яку ми наразі прострілюємо. Це їм потрібна залізниця для оперативного постачання військ на півдні Донецької та Запорізької областей", – пояснив Дикий.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...