План до кінця не виконаний: Резніков відповів, чи чекає на Україну нова хвиля мобілізації

Затверджений ще на початку повномасштабного вторгнення РФ план щодо мобілізації безумовно не завершений і тим більше не перевищений, розповів в інтерв'ю Delfi міністр оборони Олексій Резніков. При цьому він зазначив, що у Генштаба "немає необхідності оголошувати нову мобілізацію", передають Патріоти України.

"Так що, Генштаб з компенсацією втрат, які ми, на жаль, зазнаємо, продовжує справлятися в спокійному, поступовому темпі, і брак живої сили ми, звичайно, не відчуваємо", - сказав міністр. Резніков зазначив, що не менш важливим є і навчання нових людей, їхня підготовка.

"На самому початку основний, найбільший удар прийняла і витримала регулярна армія. Люди, які вже служили в армії і мали відповідний досвід. До них приєдналися ветерани початку російсько-української війни, ті, хто служив і воював з 2014 року. Таким чином, першим хвилям вторгнення протистояли перш за все ті, хто вже служив і воював. Але зараз, природно, сили оборони і безпеки країни комплектуються людьми, яких перш за все потрібно навчити", - пояснив Резніков.

У цьому контексті глава Міноборони нагадав, що в одній лише Великій Британії проходять підготовку 30 тисяч українських військових. До Британії приєдналися Канада, Скандинавські країни.

"У самій Європі досі діє безліч інших різних програм. Наших військових навчає також Литва, інші країни Балтії та Польща. Наші солдати навчаються користуватися системами ППО, артилерією, танками та іншою бронетехнікою. Військові проходять як індивідуальну, так і колективну підготовку, починаючи з рівня батальйону. Наразі особливо важливе значення надається підготовці тих підрозділів, які братимуть участь у контрнаступі. Він почнеться тоді, коли Генштаб вирішить, що час настав", - відповів Резніков.

Знову поранені, в тому числі діти: Росіяни вкотре обстріляли Харків

субота, 18 травень 2024, 16:52

Під час повітряної тривоги у суботу, 18 травня, в Харкові пролунала серія вибухів. Внаслідок російських ударів по місту є руйнування житлової інфраструктури. Про це повідомив міський голова Ігор Терехов у Telegram-каналі, передають Патріоти України. "П...

"Ми наблизилися до позитивного прогнозу": Глава міноборони Словаччини розповів про стан Фіцо

субота, 18 травень 2024, 16:43

Після повторної операції лікарі дають позитивний прогноз щодо стану прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо, пораненого кількома пострілами в живіт 15 травня. Про це міністр внутрішніх справ країни Роберт Калиняк повідомив 18 травня, відео його заяви ...