План Кремля провалився: Після провалів в Україні Росія визнала, що не може вести наступ на всіх напрямках

Цілі Росії у війні, яку вона розв'язала проти України, змістилися. Наразі країна-агресор має намір зосередити свої сили на Донбасі. Про це пише ВВС, передають Патріоти України.

Видання наводить цитату високопоставленого російського генерала Сергія Рудського, який заявив, що "перший етап військової операції здебільшого завершено". Також, за словами Рудського, наразі російські сили зосередяться на "повному звільненні Донбасу".

Видання наголошує, що це може означати спроби просування за "лінію дотику", яка відокремлює територію, яку утримує уряд України, від псевдореспублік "ДНР" і "ЛНР", що підтримуються Росією.

Водночас, автор статті звертає увагу на те, що темпи просування росіян в інших областях заморожені. Свідченням тому він називає дані, що російські сили почали рити окопи і зміцнюватися для оборони.

Також наводяться слова західних офіційних осіб, що окупант зазнає невдачі через невдачу у спробі захопити Київ: "Росія визнає, що не може вести свої операції одночасно за декількома напрямками ".

Передбачається, що тепер російські війська намагатимуться просуватися у незахоплені райони Донецької та Луганської областей. Водночас створити сухопутний коридор, який поєднав би Крим із Донбасом, як і раніше, заважають захисники Маріуполя, які ведуть запеклі бої за місто.

Окупанти ударили по дитячій залізниці у Харкові (фото)

неділя, 19 травень 2024, 19:05

Зазначається, що обійшлося без постраждалих. Постраждала також територія Центрального парку міста, розташованого поруч із дитячою залізницею. Зокрема, у будівлях кінотеатру та ресторану вибито вікна. Також поруч із парком – кладовище. Там внаслідок уда...

Зросла кількість жертв російського обстрілу бази відпочинку біля Харкова (відео)

неділя, 19 травень 2024, 18:15

До шести зросла кількість загиблих унаслідок удару російських окупантів 19 травня по базі відпочинку в Малоданилівській територіальній громаді біля Харкова. Про це поінформувала в Telegram Харківська обласна прокуратура, передають Патріоти України. Ран...