План РФ щодо легітимізації своїх військ на українській ЗАЕС провалився, - міністр енергетики України

План Росії щодо легітимізації своїх військ на Запорізькій атомній станції провалився. Про це повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко у Facebook, передають Патріоти України.

"Засідання Радбезу ООН вчергове підтвердило, наскільки важливою є солідарність для протистояння Росії, що прагне змінити світовий порядок. Вдячний країнам-учасницям Радбезу ООН, всім, хто підтримав Україну у намаганні повернути суверенне право на ЗАЕС, що черговий план Росії - на цей раз щодо легітимізації своїх військ на українській атомній станції - провалився", - написав Галущенко.

За його словами, переважна більшість учасників засідання чудово розуміють ціну цинічним заявам РФ і "безсоромній маніпуляції". "Сподіваюсь, така російська демонстрація презирства до здорового глузду і зверхнє ставлення до учасників Радбезу ООН стане драйвером для скорішого ухвалення рішення щодо спільної місії МАГАТЕ і ООН на Запорізьку атомну станцію для її деокупації і забезпечення ядерної безпеки світу", - додав міністр.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...