"План у них дійсно є, але...": Гайдай пояснив, навіщо окупанти так поспішають із "референдумом" на Луганщині

Якщо Росія організує та проведе "референдум" на новокупованих територіях Луганської області, це відкриє шлях до загальної мобілізації в Росії. Про це cказав голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай, повідомляють Патріоти України.

"Окупанти можуть провести фейковий "референдум", нашвидкуруч якось його зліпити, визнати "результати". За "результатами" вони усі захочуть вступити в склад РФ. І тоді вже деокупація тимчасово окупованої української Луганщини, з точки зору Росії, буде "прямим нападом на Росію", і це дасть можливість провести загальну мобілізацію, оголосити війну. Тому що з мобілізацією (зараз) у них величезні проблеми. Набрати людей у нормальній кількості вони не можуть", – зазначив Гайдай.

Раніше цього дня голова ОВА повідомляв, що нині йдеться про "одиниці" звільнених сіл Луганщини, проте він припустив, що ситуація невдовзі зміниться. "Можливо, через кілька тижнів ми будемо займатися винятково відновленням адміністративного порядку і певних інституцій у деокупованій Луганщині", – сказав Гайдай.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...