План удосконалили: Ізраїль змінює тактику в Газі після консультацій зі США

Армія Ізраїлю, ймовірно, після консультацій зі США удосконалила свій план щодо ХАМАС і змінить тактику. Про це пише Times of Israel з посиланням на анонімного чиновника адміністрації Байдена, передають Патріоти України.

Зазначається, що Ізраїль значно вдосконалив початковий план щодо операції на території Гази після переговорів із США. За інформацією чиновника, США ставлять ЦАХАЛу складні запитання та вимагають ясності цілей у зв'язку з збільшенням жертв серед населення.

Адміністрація Джо Байдена очікує зменшення кількості повітряних нальотів на Газу "порівняно з тим, що ми вже бачили". Тож тепер ЦАХАЛ робить акцент на наземній операції, знищуючи підземні тунелі ХАМАС.

При цьому Сполучені Штати не схиляють до припинення вогню. Там вважають, що це станеться тоді, коли ізраїльтяни почуватимуться в безпеці та матимуть гарантії, що щось подібне не повториться.

Водночас США просять Ізраїль застосовувати "гуманітарні паузи", а також дотримуватися норм міжнародного гуманітарного права. Адміністрація є досить прямолінійною у дискусіях, додав анонімний американський чиновник.

"Долар зараз дійсно дуже зміцнився": Професор економіки Гарварда дав прогноз, що буде з курсом у разі перемоги Трампа чи Гарріс

субота, 27 липень 2024, 20:45

Якщо колишній президент США Дональд Трамп повернеться до Білого дому 2025 року, йому, найімовірніше, пощастить із його планами на ослаблення долара, навіть якщо він нічого не робитиме. Таку думку висловив професор економіки Гарвардського університету, ...

Скоро в Україні? Британці вперше випробувували лазерну зброю проти безпілотників

субота, 27 липень 2024, 20:30

Цей зразок лазерної зброх вже здійснив понад 40 тисяч тестових годин і знищив понад 400 цілей. Британська оборонна компанія Raytheon вперше в історії країни випробувала проти безпілотників лазерну зброю, інтегровану в бронемашину, передають Патріоти Ук...