"План військового конфлікту з Польщею вже розробили": Білоруський опозиціонер розповів, для чого це Лукашенку

У Білорусі вже прямо погрожують напасти на Польщу в разі "провокацій Заходу". Там навіть вже розробили план дій. Про це сказав білоруський опозиціонер, колишній міністр культури Білорусі Павло Латушко, передають Патріоти України.

За його словами, якщо проаналізувати висловлювання Лукашенка щодо цього приводу. Тож ті погрози, які озвучив заступник начальника Генерального штабу збройних сил Білорусі генерал-майор Руслан Косигін – це прямі погрози Польщі про можливі удари по центрах прийняття рішень, військових та важливих економічних об'єктах та інших, додав він.

Це фактично розвиток тих публічних висловлювань, які робив Лукашенко. Ще 2 липня він говорив про те, що доручив навести цілі по об'єктах, які допомагають Україні. Тож фактично він це зробив першим. Косигін вже деталізує її.

"Згідно з нашими даними, сценарний план військового конфлікту з Польщею вже розробили та затвердили. Однак треба розуміти, що це – не наказ", – сказав Латушко.

Тобто вони планують провокацію вже щодо Польщі.

Для чого це потрібно Лукашенку

Якщо раптом станеться подібний конфлікт, а цього не можна виключати, це покаже білорусам та росіянам, що війна триває не між Росією та Україною, а між усім блоком НАТО. Це дуже важливо для того населення.

Або ж це потрібно Лукашенку, щоб він показав Путіну, мовляв, той "прикриває західний напрямок", тому не повинен включатися в наземну операцію в Україну.

Джерело: 24 канал

Швейцарія запросила Папу Римського на саміт миру

неділя, 5 травень 2024, 22:28

Папа Римський Франциск отримав запрошення прибути на Глобальний саміт миру, який відбудеться 15-16 червня у швейцарському Бюргенштоці. Про це повідомила в інтерв’ю виданню Blick президентка Швейцарії Віола Амгерд, передають Патріоти України. За її сло...

"Наше життя і серце вщент": Внаслідок атаки на Харків 4 травня зруйнований м’ясокомбінат

неділя, 5 травень 2024, 22:13

Внаслідок російського удару по Харкову 4 травня був зруйнований м’ясокомбінат М’ясний. На його сторінці в Instagram опубліковане відео пожежі та руйнувань з коментарем «наше життя і серце вщент», передають Патріоти України.