Планам Москви не збутися? Хербст дав прогноз, чим закінчиться друга фаза наступу Росії на Україну

Наступ Російської Федерації на сході України завершиться такою самою поразкою, як і розпочата нею 24 лютого 2022 року спроба захопити всю українську територію. Чисельна перевага Росії в техніці та живій силі не допоможе агресорові впоратися з мотивованою та високопрофесійною українською армією, передають Патріоти України.

Особливо після того, як захисники України почали активно посилюватись сучасним західним озброєнням. У цьому переконаний директор Євразійського центру при Атлантичній раді США Джон Гербст.

Він зазначив, що ніколи не вірив у те, що очолювана Володимиром Путіним Росія здатна перемогти Україну. Перший наступ російських окупантів, що розпочався 24 лютого і завершився поразкою РФ, це підтвердив. Другому наступу Росії, яка звузила свої апетити до півдня та сходу України, експерт пророкує ту саму долю.

"Попри перевагу російських військ у літаках, танках та іншій військовій техніці, солдати не готові до цієї битви, а українські війська, на мій погляд, готові. І зараз нарешті ми (США. – Ред.) починаємо посилати не все, але багато чого з необхідного вашим військам. Тому, на мій погляд, цей другий наступ теж закінчиться російською поразкою", – сказав дипломат.

Такий розвиток подій він вважає не неминучим, але дуже ймовірним. Хербст цілком упевнений, що Україна здатна здобути повну та однозначну перемогу над агресором.

"Але щоб це було можливо, західна, особливо американська підтримка України, має продовжуватися та збільшуватися", – зазначив він.

На думку Хербста, політика Вашингтону щодо підтримки України не ідеальна, але вона повільно і впевнено змінюється на краще. Дипломат припустив, що пройде ще від 4 до 10 тижнів – і США серйозно наблизяться до ухвалення принципового рішення щодо допомоги Україні в отриманні винищувачів та інших серйозних військових літаків.

Скільки триватиме війна, вважає Хербст, великою мірою залежить від цього, як швидко у Кремлі розуміють, що поразка неминуча. Адже поки що Путін, схоже, переконаний, що Росія здатна перемогти та окупувати Україну військовим шляхом – і поразка першого наступу цієї впевненості не похитнула.

"Настане день, коли керівництво Росії, можливо, Путін, визнає, що цього неможливо досягти. Коли цей день настане, з'явиться ймовірність справжнього миру. Але не до того", - вважає Гербст.

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...