Планів контрнаступу ЗСУ кілька, Генштаб ухвалить рішення в останній момент, - Данілов

Генеральний штаб ЗСУ самостійно ухвалюватиме рішення про контрнаступ українських військ. Таке рішення буде затверджено в останній момент. Про це заявив секретар Ради нацбезпеки і оборони України Олексій Данілов і прокоментував повідомлення західних ЗМІ про те, що після витоку секретних даних Пентагону Київ нібито змінив плани наступу, передають Патріоти України.

За його словами, в РНБО сумніваються в правдивості інформації джерела CNN. "Я не знаю, з ким говорив CNN. У будь-якому випадку можу сказати, що кількість людей, які знають про наші плани на нашій території, вкрай обмежена. І я не думаю, що інформатор, який був на зв'язку з CNN, мав до цього якесь відношення", - заявив Данілов в інтерв'ю німецькому каналу ARD.

За його словами, Україна знаходиться в постійному контакті зі своїми ключовими союзниками, такими, як США, Велика Британія, Німеччина і Польща.

"Дані для проведення тих чи інших операцій, чисельність підрозділів, хто причетний і в якому напрямку - це абсолютно секретна інформація. Якщо хтось думає, що він її має, можу лише привітати. Але я не знаю, звідки вони могли її взяти", - сказав Данілов.

Секретар РНБО також додав, що спецслужби мають бути пильнішими, коли йдеться про секретні документи. Водночас Данілов підкреслив, що Головнокомандувач ЗСУ і його штаб ухвалюватиме рішення про контрнаступ "в останній момент". "Якщо хтось думає, що у нас лише один варіант, то це не так. Навіть три варіанти - це мало", - сказав Данілов.

Окупанти скинули з дрона вибухівку на людей у Херсонській області

субота, 18 травень 2024, 21:00

Російські окупанти 18 травня скинули вибухівку з дрона на двох жителів села в Херсонському районі, один із них загинув. Про це у Facebook проінформував голова ОВА Олександр Прокудін, передають Патріоти України. "Окупанти атакували з безпілотника людей ...

Про мотивацію

субота, 18 травень 2024, 19:54

Воєнні проблеми, економічні прорахунки, корупція, загроза диктатури на тлі неспроможності приймати ефективні рішення вищим керівництвом ведуть до демотивації на усіх рівнях і кризи управління. На Харківщині триває спроба росіян розширити захоплену смуг...