"Планов грамадье": У технічно занепалій недоімперії вирішили недороблену "Армату" перетворити на "Терминатор"

"Армата" досі залишається танком для парадів

Попри завалені строки поставки "Армати", у Росії вже говорять про створення на її базі нової бойової машини. Гендиректор російського "Уралвагонзавода" заявив про намір створити на базі танка Т-14 "Армата" бойову машину підтримки танків (БМПТ).

За задумом "Уралвагонзавода" на базу "Армати" має бути встановлено бойовий модуль з 57-мм автоматичною гарматою та інше озброєння, яке дозволяє виконувати задачі зі знищення живої сили противника та легкоброньованої техніки, в першу чергу - розрахунки протитанкових ракетних комплексів.

Т-14 Армата

"Якщо говорити про бойову машину підтримки танків, то наступним етапом може бути установка такого бойового модуля на платформу" Армата "в калібрі 57 мм. Це ми опрацьовуємо теж. І в цьому напрямку ми будемо продовжувати наші розробки і дослідження", - розповів у інтерв’ю ТАСС гендиректор "Уралвагонзавода" Олександр Потапов, зазначають Патріоти України.

Нагадаємо, що "Уралвагонзавод" вже виробив невелику серію з десяти БМПТ під назвою "Терминатор", розробка яких тривала з 80-х років. Ці машини побудовані на базі танка Т-72, а згодом - Т-90, озброєні двома 30-мм автоматичними гарматами, двома автоматичними гранатометами, ПТРК "Атака", а також кулеметом. Екіпаж "Терминатора" складає 5 осіб, з яких двоє займаються виключно наведенням автоматичних гранатометів типу АГС-17.

БМПТ "Терминатор" - вироблено лише 20 одиниць

Попри потужну піар-компанію "Уралвагонзавод" протягом десятиліття не міг зацікавити своєю розробкою російських військових. Лише у 2011 році 10 машин були придбані Казахстаном, а армія РФ прийняла ще 10 "Термінаторів" у 2018 році та поставила їх на озброєння.

Таким чином, концепція бойової машини підтримки танків залишається досить спірною. А оцінку логіки рішення використати для такої машини "Армати", яку, попри обіцянки поставити 2300 танків до 2020 року, ще досі не прийняли на озброєння, залишимо за дужками.

Доля БМП Т-15 на базі "Армати" досі невизначена
Лише нагадаємо, що сам танк "Армата" потроху стає для Кремля чимось схожим на "царь-пушку" та "царь-колокол", тобто абсолютно марну річ, якою потрібно пишатися.

Додамо, що в Кремлі вже вкотре назвали "остаточні" строки прийняття "Армати" на озброєння, наразі мова йде про кінець 2020 - початок 2021 року, але не анонсуючи розмір та строки серійного виробництва. І мова йде про танк, який доволі далекий від запроектованого. Зокрема, навіть оснащення "Армати" 152-мм гарматою, вже посунули на невизначений термін.

"Армата" оснащується 125-мм гарматою, а не 152-мм, як це було у проекті
Щобільше, в Росії почали говорити про абсолютно новий танк на заміну "Арматі". Як запевняють росіяни десь після 2040 року вони створять абсолютно новий унікальний двозвений танк, з 3000-сильним двигуном, дронами, рейлганом та лазером…
Джерело: Defense Express

Ситуація складна: Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті Часів Яр, - боєць ЗСУ

вівторок, 23 квітень 2024, 15:39

У районі Часового Яру на Донеччині ситуація залишається складною. Бійці ЗСУ готуються до боїв у самому місті, а в районі Іванівського українські захисники стяглися з кількох позицій. Проце повідомляє боєць 210-ї ОСБр "Берлінго" з позивним "Балу", перед...

"Це буде чесно": Кулеба підтвердив обмеження консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку

вівторок, 23 квітень 2024, 15:30

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба підтвердив інформацію про призупинення надання консульських послуг громадянам України призовного віку, які перебувають за кордоном, зазначивши, що у теперішніх умовах головним пріоритетом є боротьба за ви...