Планують там забудову: Росіяни екскаваторами розрили у Маріуполі курган V тисячоліття до н.е. (фото)

Країна-агресор РФ зруйнувала у тимчасово окупованому Маріуполі стародавню пам’ятку курган Дід, що датована V тисячоліттям до нашої ери. Про це повідомив Офіс генерального прокурора у вівторок, 26 березня, передають Патріоти України.

Як зазначили у прокуратурі, вони розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 Кримінального кодексу України).

Інформація про знищення культурної спадщини з’явилася 25 березня на медіаресурсах. За даними слідства, окупанти зруйнували курган екскаваторами. Його висота сягала шість метрів, а діаметр — 70.

В Офісі генпрокурора також зазначили, що такі дії окупантів є порушенням Гаазької конвенції про захист культурних цінностей та положень до ІV конвенції про закони і звичаї війни на суходолі.

"Українці є дешевим інструментом США": Харківського блогера затримали за підтримку Росії (фото)

четвер, 9 травень 2024, 19:29

У Харкові викрили і затримали 24-річного проросійського агітатора. Безробітний чоловік створив анонімний YouTube-канал, підписниками якого були у більшості боти, та вихваляв там тоталітарний режим Радянського союзу, популяризував комуністичну символіку...

Сподівалися "проскочити в дамки": На гарячій ділянці фронту росіяни раптово кинулу на прорив бронетехніку, в ЗСУ показали, що було далі (відео)

четвер, 9 травень 2024, 18:40

Командування окупантів вирішило, що настав вдалий момент тупцюванню малих піхотних груп у м'ясних штурмах поступитись лихій бронетанковій атаці. Українці погодились, що момент ворог обрав дійсно дуже вдало. Українські захисники знищили ворожу важку тех...