Планують встановлювати на літаки: У Великобританії випробували новітню лазерну зброю (фото)

У Великобританії провели випробування лазера протиповітряної оборони, розробленого для встановлення на літаки і для їхнього захисту. Про це повідомив 20 жовтня сайт британського уряду, передають Патріоти України.

Лазер уразив 100% цілей в умовах бойових випробувань, зазначили в релізі. Як розповів міністр оборони Великобританії Джон Гілі, ця новітня система виявляє, відстежує і знищує ворожі повітряні цілі за лічені секунди.

Комплекс, як повідомили в релізі, працює так: система попередження про загрози Elix-IR, розроблена компанією Thales, ідентифікує запуск ворожих ракет, фільтруючи фонові перешкоди, і передає сигнал тривоги системі інфрачервоної дії Miysis, розробленої компанією Leonardo; та, у свою чергу, відслідковує ракету, що наближається і скеровує на неї лазер.

"Загрози усуваються швидше, ніж ви прочитаєте це речення. Ця розробка британських інженерів надає Міністерству оборони найкращий у своєму класі захист останнього покоління, забезпечуючи при цьому повну оперативну незалежність і пропонуючи таку ж свободу для експортних замовників", – додали в уряді Великобританії.

Зенітний лазер розробляють для встановлення на низку літаки Королівських ВПС, зокрема таких, як розвідувальні Shadow R2 і великі транспортні літаки A400M, уточнили в релізі.


"Ми намагаємося з'ясувати, як зробити так, щоб ця війна не тривала вічно": Шольц і Ердоган провели закриті переговори і визначили спільну позицію щодо війни в Україні

неділя, 20 жовтень 2024, 23:55

Канцлер Німеччини Олаф Шольц завітав у палац Долмабахче у Стамбулі на зустріч з президентом Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом. Хоча сторони проводили закриті переговори, вже після зустрічі лідери зробили заяви для преси, передають Патріоти України. ...

Адаптація в протистоянні з ЗСУ: Кремль перекидає військових КНДР на Курщину - ЗСУ

неділя, 20 жовтень 2024, 23:40

Північнокорейських військових можуть першочергово перекинути у Курську область РФ. Про це голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко розповів в етері Ми-Україна, передають Патріоти України. . Тимочко зокрема зауважив, що військові з КН...