Планують виключити зі списку терористів: У "Талібані" заявили про підтримку з боку Росії і Китаю

Росія і Китай надають підтримку "Талібану", який 15 серпня захопив Афганістан. Це підтвердив офіційний представник ісламістського угруповання Сухейль Шахін на великій прес-конференції в Кабулі. Її транслювали ЗМІ Афганістану, передають Патріоти України.

"Талібан" - політична і військова сила Афганістану, це реальність, і вони (РФ і Китай - ред.) це підтримують", - сказав Шахін. Він підкреслив, що мова йде не про фінансову підтримку угруповання. Примітно, що в Росії "Талібан" офіційно визнаний терористичним. Таке рішення прийняв Верховний суд РФ ще в 2003 році. Даний статус не заважав Кремлю всі ці роки активно співпрацювати з угрупуванням ісламізму.

Більш того, делегації Талібану неодноразово відвідували Москву з робочим візитом і приймалися на найвищому рівні. У Москві після захоплення Афганістану вже допустили виключення талібів зі списку терористів. Зазначимо, що, на думку експертів, прихід до влади в Афганістані талібів грає не на руку Москві. Є ризик, що ісламісти спробують розширити свій вплив на сусідні країни, що, можливо, обернеться для РФ новою війною.

За вбивство громадянки США: В Конгресі закликали притягнути Ізраїль до відповідальності

неділя, 8 вересень 2024, 15:03

Демократи в Конгресі приєдналися до Організації Об’єднаних Націй, щоб засудити вбивство громадянки США на Західному березі річки Йордан у п’ятницю. Вони закликали притягнути Ізраїль до відповідальності на тлі зростання напруженості через розширення пос...

"Моя миротворча місія ще не закінчена": Орбан направив лідерам ЄС свій "план"

неділя, 8 вересень 2024, 14:53

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що продовжує роботу над так званою миротворчою місією, в межах якої намагається "запобігти ескалації" повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Про це він сказав журналістам у суботу, 7 вересня, перед уч...