Планують "захищатися", як за часів Другої світової: Кремль очікує, що Україна атакує Москву у новорічну ніч

У Росії припускають, що в новорічну ніч українські безпілотники можуть атакувати Москву. Вже навіть почали обговорювати захист. Про це пишуть росЗМІ, передають Патріоти України.

Зокрема, один з так званих експертів пропонує використовувати аеростати для повітряної розвідки, як в часи Другої світової війни. Крім того, російські пропагандисти почали цитувати директора музею військ ППО історика Юрія Кнутова, якого в РФ вважають експертом з військово-політичних питань. Саме він заявив, що ЗСУ можуть завдати удару по Москві «під бій курантів» – у новорічну ніч. Для цього начебто будуть застосовані модернізовані радянські безпілотні літальні апарати (БПЛА) Ту-141 «Стриж».

Кнутов підтвердив, що такі безпілотники можуть досягти Москви, але запевнив, що російські системи протиповітряної оборони (ППО) «з майже 100-відсотковою ймовірністю їх знищать». «Це старі дрони, вони повністю з металу, а не з композиційних матеріалів, мають велику поверхню відбиття і їх добре видно на екранах радарів і станцій наведення ракет», – повідомляє він.

Директор музею також допустив «використання прив'язних аеростатів зі станціями радіолокації для розвідки повітряної обстановки» – так, як це робили в часи Другої світової війни під час оборони Москви.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...