Планують збивати F-16 у небі України: Росія тестує винищувачі з новими ракетами

Російське Міністерство оборони 22 травня опублікувало відеоролик, на якому в районі Чорного моря російські винищувачі Су-30СМ, імовірно, використовували ракети Р-37М класу "повітря-повітря" і пару Р-77-1 короткого радіуса дії. Про це пише "Інститут вивчення війни".

В сюжеті пропагандистів показано зліт винищувача Су-30СМ2. На його підвісках було встановлено три ракети великої дальності Р-37М з дальністю до 300 км. Заявляється, що літаки розміщенні на авіабазі Саки в тимчасово окупованому Криму. Ракети Р-37М класу "повітря-повітря" мають вбудовану систему радіокорекції. Після пуску ракети Су-30СМ2 не має продовжувати корекцію за допомогою бортового РЛС. Ці завдання може виконувати А-50У.

"Российская газета" посилається на військкорів, які повідомили, що йдеться про першу публічну появу літаків такого типу з ракетами Р-37М.

Повідомляється, що раніше носіями найбільш далекобійних ракет у світі класу "повітря-повітря" були тільки МіГ-31 і Су-35.

"Винищувачі над Кримом тестують нову зброю перед появою F-16 у небі України", — ідеться в публікації.


Якщо ракету запускати з висоти 13 км, дальність ураження такої цілі, як "винищувач", ракетою Р-37М може доходити до 230 км. Швидкість, на якій ракета досягає цілі — 6 Махів. Під час зближення вмикається автономна система наведення, захоплення та ураження.

За словами журналістів, алгоритми, що використовуються, перехоплюють літальні апарати з мінімальною поверхнею, що відбиває, це можуть бути снаряди GMLRS, які маневрують або летять на швидкості 5-6М. Система управління Су-30СМ одночасно наводить 8 ракет на стільки ж цілей.

Якщо Україна не погодиться на "мирний план" Путіна: Медведчук закликає РФ окупувати Одесу

неділя, 16 червень 2024, 14:30

Ексголова партії “ОПЗЖ”, якого раніше затримала СБУ та який згодом був обмінений на українських військовополонених Віктор Медведчук, закликає до окупації Одеси та інших міст. Про це пишуть російські ЗМІ, передають Патріоти України. Як зазначається, Мед...

Росію змусять здатися, якщо вона на погодиться на запропоновані їй умови миру, - прем'єр-міністр Італії

неділя, 16 червень 2024, 14:16

Якщо Росія не погодиться на умови мирного врегулювання в Україні, її змусять здатися. Про це заявила прем’єр-міністр Італії Джорджія Мелоні на швейцарському Саміті миру, передають Патріоти України. За її словами, міжнародна спільнота має сформувати мін...