Плануються урочисті заходи: Зеленський підписав указ про святкування Дня незалежності

Згідно з указом, Кабмін має розробити і забезпечити реалізацію заходів з відзначення річниці Незалежності відповідно до вимог щодо запобігання поширення коронавірусу.

Президент Володимир Зеленський підписав указ про святкування 29-ої річниці Незалежності України. Про це повідомляється на сайті глави держави. У документі №318/2020 передбачена програма святкування, передають Патріоти України.

Згідно з указом, Кабмін має розробити і забезпечити реалізацію заходів з відзначення річниці Незалежності відповідно до вимог щодо запобігання поширення коронавірусу. Зокрема, 23 серпня 2020 року, в День Державного прапора України, у Києві, інших населених пунктах, закордонних дипломатичних установах України, військових частинах повинні бути проведені офіційні церемонії урочистого підняття Державного прапора.

24 серпня в Києві та інших населених пунктах передбачено проведення урочистостей за участю представників органів державної влади, місцевого самоврядування, учасників АТО/ООС і громадськості.

Також в цей день планується проведення тематичних культурно-мистецьких, медійних, виставкових та інших заходів. Крім того, уряд має організувати церемонії вручення державних нагород, заохочувальних відзнак людям, які внесли значний вклад в отримання незалежності України, захист її суверенітету і територіальної цілісності.

"Кабмін планує підтримати ініціативи громадськості, спрямовані на зміцнення національної єдності, розвиток держави, популяризацію національних традицій і державних символів України, утвердження позитивного іміджу нашої держави у світі. Міністерство закордонних справ має забезпечити проведення закордонними дипломатичними установами України за участю представників української громадськості за кордоном заходів з святкування Дня Державного прапора та Дня Незалежності України", - йдеться в повідомленні.

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...