"Планування здійснено ще в квітні": Арестович зробив нову заяву про повномасштабну війну з РФ

Спікер української делегації в ТКГ і позаштатний радник глави Офісу президента Олексій Арестович, який раніше визнав, що "базікає зайве", зробив нову заяву про можливість нового вторгнення РФ. В ефірі телеканалу "Україна 24" Арестович припустив, що Росія при такому розвитку подій втратить на п'ять років свою боєздатність, передають Патріоти України.

"Якщо буде повномасштабна війна, то буде кривава лазня страшна і для нас, і для РФ. Я думаю, що важко зараз сказати, чим вона закінчиться, але легко не буде нікому. У Російської Федерації немає вирішальної переваги... У цьому випадку успіх - 50 на 50, і може бути все що завгодно", - говорить він.

ЗСУ, за словами Арестовича, готові до всіх сценаріїв, у тому числі до повномасштабного конфлікту. "Ми готові навіть не тільки для проведення повномасштабної оборони, а й до переходу до контрнаступу за окремими напрямками. Планування здійснено ще в квітні. Загальний план і сценарій реагування розроблений з іноземними партнерами", - заявив він.

У разі нової агресії в Україні РФ зіткнеться потужним опором з боку не тільки військових, прогнозує Арестович. "Стрілятимуть з кожного вікна. І в міру просування їх... опір буде наростати. Так що легкої прогулянки тут не буде... Я не дуже розумію, навіщо це керівництву Російської Федерації. Я, наприклад, набагато більше побоююся економічного тиску з боку Росії, та інших інструментів, які вона може використовувати. Якщо вони наважаться, то це буде кінцем путінського режиму", - сказав радник глави ОП.

Торгував із олігархом Курченком: У США суд виніс вирок бізнесмену, який порушив санкції

субота, 20 квітень 2024, 13:43

У США бізнесмена Джона Кана Унсалана (він же Хуррем Кан Унсалан) засудили до шести років ув'язнення за порушення санкційного режиму. Він визнав, що вів торгівлю з проросійським олігархом з України Сергієм Курченком та підконтрольними йому компаніями. П...

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...