Планував втечу з України разом з родиною: Підозрюваного у держзраді депутата Херсонської міськради взяли під варту (фото)

Депутату Херсонської міської ради від політичної партії "Нам тут жити" повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Також йому вже обрано безальтернативний запобіжний захід - тримання під вартою. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на пресслужбу Херсонської обласної прокуратури.

За даними слідства, депутат Херсонської міськради діючи всупереч присязі перейшов на бік ворога. Маючи доступ до документів, він збирав та передавав так званому куратору – представнику країни-агресора відомості щодо проукраїнських політичних діячів, активістів, представників правоохоронних органів та учасників бойових дій на сході України, а також іншу інформацію. Окрім цього підозрюваний закликав посадовців регіону співпрацювати з окупантами, організовував розміщення особового складу військовослужбовців РФ та сприяв у проведенні ремонту їхньої техніки. З метою дискредитації діючої влади він активно брав участь у створенні проросійськими медіа пропагандистських матеріалів приходу "руського миру" на Херсонщину.

За вчинення кримінального правопорушення підозрюваному загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацію майна. Про затримання місцевого депутата звітує також Управління СБ України в Херсонській області.

У ході досудового розслідування з’ясовано, що останній був завербований співробітниками ФСБ РФ. "Після початку збройної агресії РФ проти України надавав допомогу крані-окупанту у здійсненні розвідувально-підривної діяльності на шкоду суверенітетові та територіальній цілісності держави. Крім того, особисто виконував завдання представників країни-агресора по конспіративному розміщенню військовослужбовців збройних сил РФ і патрулюванню території населеного пункту", - зазначають в СБУ.

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...

"Неслась інформаційна хвиля": У ГУР сказали, чи існує загроза Україні з боку Придністров'я

вівторок, 7 травень 2024, 11:28

Для України наразі немає загрози з території невизнаного Придністров’я. Принаймні серйозної, якщо подивитись об'єктивно. Таку думку висловив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов в ефірі телемарафону. Водноч...