Плани ворога зірвано: Окупанти через втрату боєздатності почали тікати з-під Слов’янська

Окупанти почали тікати з-під Слов’янська

Російські загарбники мають значні втрати у живій силі і техніці. До того ж мотивація у них залишає бажати кращого. Тому зовсім не дивно, що окремі підрозділі "другої армії світу" тікають з позицій, передають Патріоти України.

За даними джерел 24 каналу у розвідці, 16 окрема бригада спеціального призначення збройних сил Росії втікає з-під Слов'янська. Джерела у розвідці стверджують, що причина цього – втрата боєздатності.

Втрати ворога в Україні

Від початку повномасштабного вторгнення Росії українські захисники ліквідували 34530 російських окупантів. Лише впродовж останньої доби оборонці знищили 100 росіян.

Втрати у техніці становлять

  • танків – 1 507 (+3) одиниць,
  • бойових броньованих машин – 3 637 (+5) одиниць,
  • артилерійських систем – 753 (+3) одиниць,
  • Реактивні системи залпового вогню – 241 (+1) одиниця,
  • засобів протиповітряної оборони – 99 одиниць,
  • літаків – 216 одиниць,
  • гелікоптерів – 183 одиниці,
  • безпілотників оперативно-тактичного рівня – 622 (+2) одиниць,
  • крилатих ракет – 137 одиниць,
  • кораблів та катерів – 14 одиниць,
  • автомобільної техніки та автоцистерн – 2 553 (+5) одиниць,
  • спеціальної техніки – 60 одиниць.

У розвідці Великої Британії зауважили, що від кінця березня Росія замовчує свої втрати на війні проти України. Натомість бойовики "ДНР" уже повідомили про кілька тисяч своїх ліквідованих. Загальні втрати бойовиків Донеччини складають понад 10 тисяч бійців. Мовиться про 8 897 поранених, а також 2 128 "двохсотих". Такі цифри наводили у самій "ДНР" 16 червня.

У розвідці нагадують, що останні дані про втрати Росії у війні проти України озвучували ще 25 березня. Тоді у Кремлі повідомили про 1 351 свого ліквідованого військового. Зауважимо, що на той момент дані Генштабу ЗСУ свідчили про 16 тисяч знищених окупантів.

Росії не вистачає пілотів

Днями українські захисники за допомогою ПЗРК "Ігла" збили російський літак, за штурвалом якого був найманець ПВК "Вагнер". Це свідчить про те, що у країни-агресорки не вистачає екіпажу. Таку думку озвучили у розвідці Великої Британії. Там додали, що пілот зізнався, що був колишнім майором ВПС Росії, який влаштувався на роботу як військовий підрядник ПВК "Вагнер".

До того ж під час виконання своїх місій російський пілот використовував комерційні GPS-пристрої, а не російське військове навігаційне обладнання.

"Це, ймовірно, вказує на те, що літаки Вагнера є старшими моделями Су-25 і що російські ВПС не надають вагнерівцям сучасне обладнання для авіоніки", – припустили розвідники.

Крім нього, на російських винищувачах вартістю понад 10 мільйонів доларів літають також й інші найманці, а не кадрові льотчики збройних сил країни-агресорки. Найманці отримують за роботу ставку від 200 тисяч рублів на місяць і додаткові бонуси.

Де зараз вагнерівець, що воював проти України

За даними співробітників Служби безпеки України, перший бойовий виліт окупант здійснив 14 червня, а вже 17-го опинився в полоні. Його літак збили українські захисники з ПЗРК "Ігла". Після цього він потрапив у полон ЗСУ. Тепер він розповідає СБУ про те, як скидав бомби на Україну.

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...