Плани змінилися? У Білорусі несподівано зник понтонний міст через Прип'ять біля кордонів України

У Білорусі в районі покинутого села Вепри демонтували понтонний міст, який нещодавно був розгорнутий через річку Прип'ять за кілька кілометрів від кордону України. Про це йдеться в повідомленні СNN, в якому наводяться відповідні супутникові знімки і дані джерел, передають Патріоти України.

Зазначимо, що західна розвідка не виключала сценарій, при якому Москва може використовувати цей міст для потенційного вторгнення в Україну.

Разом з тим підкреслюється, що поки неясно, чому міст був побудований і демонтував. Не виключено, що тимчасова переправа через Прип'ять використовувалася виключно для спільних білорусько-російських навчань.

"Можливо, що розташовані там російські або білоруські збройні сили, які, за оцінкою західних офіційних осіб, можуть бути використані для вторгнення в Україну з півночі, вже перекинули техніку і більше не потребують його", — не виключили в СNN.

Раніше в Міністерстві оборони Великобританії опублікували карту ймовірного вторгнення Росії в Україну. На думку британських розвідників, росіяни можуть атакувати Київ і замкнути кільце біля Дніпра.

Згідно з опублікованою схемою, Харків може виявитися окупований російськими частинами. Оприлюднена карта не виключає удару з території Білорусі.

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...