Платіж на півмільйона доларів був переведений французом: Дивні факти про штурм Капітолію

Голови чотирьох комітетів палати представників Конгресу США окреслили три основні напрямки свого майбутнього розслідування.

Федеральне бюро розслідувань (ФБР) США вивчає, чи надавали іноземні уряди, організації або окремі громадяни фінансову підтримку учасникам штурму Капітолію, інформують Патріоти України.

Як повідомляє телеканал NBC News з посиланням на одного чинного й одного колишнього співробітників бюро, ФБР в межах розслідування перевіряє платіж у розмірі півмільйона доларів в біткоїнах, ймовірно зроблений французом на адресу ключових фігур ультраправого руху перед заворушеннями.

Водночас дані про платежі були надані цього тижня компанією, яка проводить аналіз криптовалютних переказів. Окремо у спільній оцінці загроз, опублікованій цього тижня ФБР і Міністерством внутрішньої безпеки, зазначалося, що після заворушень 6 січня "російські, іранські і китайські впливові суб'єкти скористалися цією можливістю, щоб посилити порядок денний на підтримку своїх політичних інтересів в період зміни президента".

Крім того, глави чотирьох комітетів палати представників Конгресу США направили лист директору ФБР Крістоферу Рею і керівникам інших федеральних агентств з проханням надати інформацію про збої в роботі розвідки та забезпеченні безпеки, які призвели до заворушень в будівлі Капітолію 6 січня.

Як повідомляє телеканал CNBC, голови чотирьох комітетів окреслили три основні напрямки свого майбутнього розслідування. По-перше, вони мають намір з'ясувати, що було відомо розвідці та правоохоронним органам до, під час і після нападу, а також яку роль зіграли в цьому будь-які іноземні держави.

По-друге, чи брали участь у заворушеннях особи, що володіють або володіли в минулому допуском до секретної інформації. Третій аспект розслідування - політика уряду у відповідь на напад.

Якщо не буде політичної заборони: Експерт розвповів, які цілі в Росії можна знищити ракетами ATACMS

четвер, 25 квітень 2024, 6:50

Військовий експерт Defense Express Іван Киричевський прокоментував ухвалення Сенатом США законопроєкту про допомогу Україні. За його словами, якщо пакет допомоги передбачатиме поставки Україні ракет ATACMS - їх можна буде використати для знищення пуско...

Заява спікера парламенту Вірменії щодо України викликала істерику в Москві

четвер, 25 квітень 2024, 5:58

Спікер парламенту Вірменії Ален Симонян заявив про "рішучу підтримку Єреваном територіальної цілісності України, Молдови, Грузії, Кіпру та всіх країн". У Росії стверджують, що він "перейшов усі червоні лінії", повідомляють Verelq та APA. . Виступаючи ...