"Плацебо для суїцидників": Війська Путіна кустарно зміцнюють танки перед зустріччю з "Леопардами"

"Плацебо для суїцидників": ворог кустарно зміцнює танки перед зустріччю з "Леопардами"

Російські танкісти спішно встановлюють на свою техніку додатковий "кустарний" захист, чекаючи появи на фронті Leopard 2 та інших сучасних західних танків. Про це розповів військовий експерт Олександр Коваленко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що російські танки, спроєктовані ще в радянські часи, мають безліч вразливих зон, а якісна заводська модернізація, що підвищує живучість танка, в Росії не практикується.

За словами Коваленка, зараз в танкових підрозділах російської армії в гаражних умовах чіпляють на танки Т-72Б3 додаткові модулі динамічного захисту – зміцнюючи лобову проєкцію. При цьому порушуються рекомендації щодо застосування таких модулів.

Крім того, для зміцнення бортової проєкції росіяни намагаються вішати на танки гумово-тканинні "лопухи", призначені для кріплення блоків динамічного захисту.

"Недоліки лобового бронювання танків Т-72 відомі з часів їх створення, але "великий", "могутній" і "такий, що не має аналогів у світі" ВПК Росії це проблему не може вирішити досі. Бо немає комплексного підходу і технічної, а також технологічної можливості", – говорить експерт.

Коваленко зазначає, що кустарна модернізація танків в російській армії зараз набула масового характеру, що може вказувати на отримання військами прямого наказу про проведення таких робіт.

"Росіяни не на жарт побоюються зустрічі з танками західного зразка, які випереджають їхній антикваріат на покоління, якщо не на два або навіть більше", – констатує він.

За словами Коваленка, всі ці кустарні модернізації "більше схожі на ефект плацебо для суїцидників", ніж на реальне підвищення живучості танка.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...