Плюнули кату в душу: "Жертва Хунти" Цемах поскаржився на Україну в ЄСПЛ

За його словами, скарга стосується дій співробітників правоохоронних органів України та Нідерландів.

Володимир Цемах. Фото: УНІАН.

Важливий фігурант справи про збитий на Донбасі літак «Малайзійських авіаліній» Володимир Цемах, якого Україна передала Росії в рамках обміну полоненими, подав скаргу до Європейського суду з прав людини проти України і Нідерландів. Про це ТАСС заявив адвокат бойовика Анатолій Кучерена, передають Патріоти України.

За його словами, скарга стосується дій співробітників правоохоронних органів України та Нідерландів. Нібито перші викрали його, а потім застосовували до нього психотропні препарати. «Я подав скаргу до ЄСПЛ в інтересах Цемаха. Поки більш докладної інформації у мене немає, чекаємо подальшого розвитку подій», - заявив адвокат.
Нагадаємо, з матеріалів справи випливає, що саме Цемаху доручили заховати установку «Бук», з якої російськими військовими був збитий цивільний лайнер. Вивезенням цінного свідка з окупованих територій займалася спеціальна група СБУ. Один з розвідників під час операції загинув, ще один був важко поранений.
Після передачі Цемаха Росії в Нідерландах зажадали від Москви передати цінного свідка їм і звинуватили РФ у невиконанні міжнародних зобов'язань. Тим часом екс-бойовик повернувся на непідконтрольний Донбас.

Окупанти вбили бабусю та її 12-річну онуку на Донеччині (фото)

четвер, 2 травень 2024, 23:30

Російська армія завдала удару по селищу Мемрик Покровського району на Донеччині. Попередньо, окупанти атакували населений пункт з РСЗВ "Град". Тілесні ушкодження, несумісні з життям, зазнали 65-річна бабуся та її онука 12 років. Про це повідомили в Дон...

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...