"Плюнути проти вітру": З найавторитетнішого ліберального ЗМІ РФ йде весь відділ політики через статтю про відставку "Вальки Півстакана"

Один з апологетів режиму Путіна з "правильних хохлів"
З провідного російського ділового видання "Комерсант" звільнився відділ політики в повному складі. Спочатку видавничий дім покинули два провідних журналіста - спецкор Іван Сафронов і редактор Максим Іванов. Їм довелося піти на вимогу власника Алішера Усманова через статтю про можливу відставку Валентини Матвієнко з поста голови Ради Федерації, зазначають Патріоти України.
Слідом за Івановим і Сафроновим "Комерсант" покинули ще 11 журналістів, у тому числі відділ політики в повному складі - в знак незгоди з "рішенням акціонера". Про це повідомив заступник головного редактора "Коммерсанта" Гліб Черкасов в Facebook.

Після цього гендиректор і шеф-редактор видавничого дому "Комерсант" Володимир Желонкин заявив "Інтерфаксу", що не має претензій до звільнених журналістів видавничого дому, але не сприймає таких методів тиску.
"Решение в отношении написанных журналистами заявлений будет принято завтра, - повідомив він. - Мною, шеф-редактором ИД "Коммерсантъ", было принято решение расстаться с двумя журналистами не из-за содержания конкретной заметки, а из-за нарушения последними стандартов профессиональной журналистской деятельности и редакционных правил ИД "Коммерсантъ".
Акціонер ВД Алішер Усманов заявив, що не має стосунку до звільнення співробітників і не втручається в редакційну політику.
Трохи пізніше журналісти "Комерсанта" опублікували в Facebook журналіста газети Олександра Черних неформальне звернення до читачів у зв'язку зі звільненням низки провідних співробітників.
У ньому, зокрема, зазначається, що матеріал про можливу відставку Валентини Матвієнко з поста спікера Ради Федерації "полностью отвечал стандартам "Ъ", который всегда опирается на надежные и проверенные источники".
"По словам наших коллег, позже акционер выразил неудовольствие статьей и потребовал раскрыть личности источников. Согласно закону о СМИ и трудовому договору сотрудников "Ъ", редакция обязана сохранять в тайне источник информации и не вправе называть лицо, предоставившее сведения с условием неразглашения его имени. Единственное исключение - наличие судебного запроса", - йдеться у зверненні, підписаному кількома десятками людей.
Автори листа назвали ситуацію, що склалася "прямим тиском на журналістів".
"Коллектив "Ъ" считает себя обязанными сообщить читателям, что "Коммерсантъ" неопределенно долгое время не сможет информировать их о российской политике. Читатели, партнеры и рекламодатели ИД будут лишены качественного и непредвзятого освещения ряда внутриполитических событий; мы не знаем, сколько продлится эта ситуация", - пишуть журналісти.

Один з підписантів на умовах анонімності повідомив, що "речь не идет о приостановке выхода газеты в свет". "Судя по всему, из "Коммерсанта" увольняется практически весь отдел политики, кто будет писать на политические темы, пока непонятно", -сказав співрозмовник.

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:07

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...