По 500 гривень за "голову": У Зеленського вперше прокоментували нюанси зйомок дітей у новорічному привітанні

Михайло Подоляк заперечив інформацію про те, що кастинг маленьких акторів проводило агентство Lot.

Зйомки дітей у новорічному зверненні президента України Володимира Зеленського, які тривали кілька годин, відбувалися з дотриманням усіх передбачених законом процедур. Про це в коментарі ЗМІ заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, передають Патріоти України.

Він уточнив, що батьки дітей дали письмову згоду на проведення зйомок. За словами Подоляка, після завершення робочого процесу у всіх залишилися чудові враження й позитивні емоції.

Він також розповів, що дітей у супроводі батьків запросили 27 грудня на період часу, який потрібен для запису тих моментів, коли вони з'являються в кадрі.

Привітання президента записували в Маріїнському палаці і на площі перед ним. "Участь дітей продиктована логікою самого привітання – саме до дітей, майбутнього нашої країни, звертається президент України. І саме діти формулюють свої мрії і бажання, які дорослі мають спромогтися реалізувати в майбутньому", – сказав радник керівника ОП.

Він також заперечив інформацію про те, що кастинг маленьких акторів проводило агентство Lot. "Що за оголошення тиражується в соціальних мережах і чи реальне воно, і для яких зйомок у цьому оголошенні запрошували маленьких акторів, сказати важко. Але схоже, що це чергова штучна спроба політичних опонентів створити скандал там, де його немає і бути не може", – заявив Подоляк.

Як повідомлялося, новорічне привітання Зеленського, у якому брали участь діти, нібито знімали до третьої години ранку, а заплатили їм по 500 грн. Це грубе порушення трудового законодавства (ст. 188, 189 і 192 КЗпП) – неповнолітніх працівників заборонено залучати до нічних робіт, якщо вечірня зміна хоча б частково випадає на час після 22:00. У соціальних мережах розгорілася палка дискусія через інформацію про "роботу" дітей на зйомках новорічного звернення президента України.

Джерело: Укрінформ

Приборкання Шольця: США після надання Україні далекобійних ATACMS підштовхне Берлін до позитивного рішення щодо Taurus, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 18:22

США хочуть, щоб передача ATACMS Україні, спонукала Німеччину надати Києву Taurus. Про це повідомляє "Європейська правда". Зазначається, що про це заявив неназваний високопосадовець оборонного відомства США. Він також зазначив, що рішення про надання Ta...

Останнє попередження китайцям: Блінкен за підсумками зустрічі з Сі Цзіньпіном пригрозив КНР новими санкціями за допомогу РФ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 17:56

Ставки піднято дуже високо. Китаю потрібна фінансова та технологічна допомога Заходу для подолання кризи. Вашингтон ув'язкє це питання з приборканням російської агресії проти України. Головною метою візиту Блінкена було спроба попередити КНР не підтрим...