По гарячих слідах: СБУ затримала коригувальника російських ракет по центру Харкова (фото)

Російський агент коригував останні ракетні атаки на Харків. На окупантів працював місцевий мешканець, повідомляють Патріоти України.

Він приховано фіксував місця дислокації військовослужбовців ЗСУ, блокпостів та об’єктів критичної інфраструктури на території Харківського регіону і передавав їх представникам ворога. Пізніше ці об'єкти ставали цілями для ракетних атак. Кожного разу після обстрілу агент мав надати звіт телефоном щодо руйнувань.

"Співробітники СБУ задокументували факти розвідувально-підривної діяльності ворожого агента, його причетність до нещодавніх ракетних атак на житловий будинок та вищий навчальний заклад м. Харкова, а також встановили його російських кураторів. Ворожий агент вів комунікацію з куратором через електронні канали зв’язку із суворим дотриманням всіх заходів конспірації. На "завдання" зрадник вирушав без мобільних телефонів, намагаючись, як він думав, уникнути відстеження", - повідомили в УСБУ Харківської області.

Харків'янина, що працював на Росію, затримали під час виконання чергового завдання ворога – збору інформації про результати ракетного обстрілу університету міського господарства.

На підставі отриманих доказів слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...