По одному місту за раз? Росія змінила тактику ракетних обстрілів України, - експерт

Російські окупанти змінили тактику масованих атак на Україну - ворог спочатку накопичує крилаті ракети, а потім завдає максимального удару по одному місту, передають Патріоти України.

Авіаційний експерт, заступник генерального директора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби Анатолій Храпчинський проаналізував в інтерв'ю NV масовані ракетні обстріли, що відбулися вранці 21, 22 та 24 березня.

"Якщо проаналізувати ці обстріли, то видно, що у першому випадку був масований удар по Києву, у другому — масований удар по ДніпроГЕС і Дніпру, а третій масований удар був по Західній Україні", - пояснює він.

Як зазначає експерт, з цього виплаває, що агресор намагається пробити українську ППО потужним тиском по одному місту за раз. На його думку, це пов’язано з тим, що нині у РФ обмежений ресурс по літаках стратегічної авіації.

"І якщо ракети вони ще можуть випускати, то проблема з літаками очевидна... Були повідомлення, що росіяни фактично провели ремонт чотирьох своїх Ту-160. А ще вперше за два роки повномасштабної війни літаки стратегічної авіації почали виконувати бойове завдання у нейтральних водах", — переконаний Храпчинський.

За його словами, росіяни, ймовірно, почали розуміти, що рано чи пізно відбудеться зіткнення з країнами НАТО й намагаються накопичувати ракети та зберегти кількість літаків. Про підготовку свідчить те, що окупанти повернули тренування, яке за часів СРСР виконували пілоти стратегічної авіації. У 2022 році вони їх припинили, але зараз повернули.

"Літаки Ту-160 підіймались із Енгельса або з Прилук і летіли до Північного полюсу, до зони дії систем ППО Канади. Там вони імітували обстріл стратегічних цілей на території США й поверталися на свої місця базування", — розповідає експерт додавши, що зараз це тренування відбувається з залученням Ту-95 і Ту-95МС.

Війна в Україні - ракетні атаки

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що своїми останніми атаками Росія намагається спричинити новий блекаут в Україні.

Остання атака відбулась цієї ночі. Ворог застосував 99 засобів повітряного нападу, з яких 60 дронів та 33 ракети. Сили ППО збили 84 цілі. Попри це зазнали пошкоджень теплові та гідроелектростанції в центрально та західному регіонах. Наразі на Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині - графіки погодинних відключень.

Небо стане захищенішим: Остін сказав, скільки літаків F-16 отримає Україна у 2024 році

субота, 27 квітень 2024, 9:44

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, передають Патріоти України. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засіданн...

Не хотіли захищати рідну Україну - стали м'ясом для держави-агресора: Стало відомо, скільки шахтарів, що залишились в окупації росіяни забрали на війну

субота, 27 квітень 2024, 9:32

Щоб простимулювати гірників іти вбивати вільних українців, окупанти закрили майже всі шахти Донбасу, залишивши сім''ї аполітичних кротів без засобів існування. Російські загарбники мобілізували на тимчасово окупованій частині сходу України майже 60 про...