По Росії з-за океану вдарили новими санкціями, з Пригожиним, Кіркоровим і Охлобистіним

Кіркоров - у "чорних списках" Канади / скриншот

США та Канада розширили санкції проти російських фізичних і юридичних осіб за підтримку збройної агресії проти України. Серед іншого - у "чорних списках" відтепер ще більше зірок російської естради, представники ПВК "Вагнер", чиновники і російські платіжні системи. Водночас Велика Британія зняла санкції з російського бізнесмена Олега Тінькова на прохання мільярдера Річарда Бренсона.

Як зазначив керівник ОП Андрій Єрмак, санкції Канада запровадила проти 20 осіб і 21 організації, пов’язаних з військово-промисловим комплексом РФ, а також проти 19 осіб і 4 організацій у російському культурному та освітньому секторах.

Вони включають в себе фігурантів ПВК "Вагнер", які діяли як в Україні, так і в Африці, включно з Іваном Масловим, керівником філії "Вагнера", який сприяв масовому вбивству мирних жителів у Малі у березні 2022 року.

Обмеження також поширюються на низку росіян, які беруть участь у розробці, виробництві та ланцюжку постачання безпілотного літального апарату "Орлан-10".

Крім того, під обмеження потрапили російський продюсер Йосип Пригожин, Микита Михалков, Іван Охлобистін, Юлія Чичеріна, Філіп Кіркоров, Дмитро Харатьян і глава Мінкульту РФ Ольга Любимова, йдеться на сайті уряду Канади. Санкції накладено на платіжні системи "Мегафн", МТС, "Теле2", "Білайн" і банк "Тінькофф" та Московської спільноти козаків.

Кажуть про "особисті причини": Сирський не допустив ГУР МО до операції в Курській області, - le Monde

неділя, 1 вересень 2024, 10:56

Генеральний штаб Збройних сил України не допустив російських повстанців, які беруть участь у бойових діях проти армії Путіна, до найзухвалішої військової операції Києва за два з половиною роки — наступу в Курській області, передають Патріоти України. І...

Особливе партнерство: Путін "розплатився" з Кім Чен Ином за снаряди породистими кіньми, - The Times

неділя, 1 вересень 2024, 9:55

Правитель РФ Володимир Путін відправив лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину 24 коні породи орловський рисак в якості часткової оплати за артилерійські снаряди для війни проти України, передають Патріоти України з посиланням на The Times. Як зазначає вида...