"По Стамбулу. Як на мене, зраду розганяти ще зарано - хоча, звісно, пильності втрачати не варто", - Голобуцький

"І по Стамбулу. Як на мене, зраду розганяти ще зарано - хоча, звісно, пильності втрачати не варто. Просто візьміть до уваги заяву Шойгу, де "головна ціль" - вже тільки Донбабве. Просто зважте на формулювання заяв Мєдінского - що це "пропозиції української сторони", жодних затверджених і узгоджених пунктів", - пише політтехнолог Олексій Голобуцький на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Просто зважте на заяву Блінкена "я не побачив жодних посувань в переговорах" (чит. "нема жодних домовленостей, навіть попередніх"). Просто врахуйте "натурально панічний", за їхніми власними оцінками, вереск лаптєй прямо зараз "наспрєдалі!", «зачтовоєвалі!» щодо тих самих стамбульських заяв. З того боку вже кажуть, що раніше тотально агресивні позиції сьогодні розділились на позиції "яструбів" і "голубів". А також що росії потрібна "воєнна пауза". Якщо буде загарбано Донбас - це вже буде величезне досягнення.

Ну і момент зі "зниженням інтенсивності бойових дій РФ на київському й чернігівському напрямках". Так, CNN з посиланням на джерела в адміністрації США повідомляє, що "російські батальйонні тактичні групи вже залишили деякі райони поблизу Києва". Джерела в місцевих підрозділах ЗСУ повідомили, що в Броварському районі як мінімум техніка залишила ближчий до Броварів населений пункт і посунулась далі від Києва.
Але в районі Ірпеня я весь цей час чую гучну канонаду. Так, всім хочеться сподіватись, що це супровід відходу підрозділів окупантів. Але навіть якщо це так - вони цілком можуть повернутись після перегрупування.
Я вже не раз казав: ресурсів воювати в росії ще на певний час вистачить. Людські ресурси, якщо підтягнути мобілізацію і найманців, - це десь ще місяць повноцінних спроб посунутись хоч десь: Маріуполь як коридор до Криму, Одеса як вихід до Чорного моря, Харків як крупний прикордонний опорний пункт України... І, звісно, Донбас. Судячи з заяв, на тепер, через місяць війни, Кремль вважає хорошим («задовільним і достатнім») результатом війни загарбання повністю чи майже повністю Донецької і Луганської областей.
Тому квітень однозначно ще буде важким і гарячим. Маємо морально підготуватись і мобілізуватись.
Переговори триватимуть. Ще достатньо довгий час вони будуть «ні про що» - бо Кремль вже розчарувався у власних райдужних прожектах, але ще не впевнений у масштабі своїх втрат. Плюс їм знадобиться певний час для формулювання легенди: як Путін знов всіх переграв, Україну переможено, денацифіковано, демілітаризовано і тепер це «братній народ, котрому ми допомагаємо» (цілком прийнятне визначення для фактичних репарацій, на котрих українська влада зобов’язана наполягти). Санкції – це добре, ізоляція – це ідеально для розвитку суто російської духовності... Ну і далі за текстом. А за десятки тисяч (на той момент) вбитих ніхто з Путіна не питатиме – ми вже мали не раз змогу переконатись в поведінці російських мамаш.
Отже, тримаймось. Спільно переможемо!".

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...