По всій Африці збирають росіян: У ГУР повідомили про наслідки розгрому туарегами "вагнерівців" у Малі

Після нападу повстанців-туарегів на терористів ПВК Вагнер у Малі є "конкретні військові наслідки", зокрема РФ перекидає в цю країну своїх військових та терористів з інших частин Африки. Про це в ефірі телемарафону повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, передають Патріоти України.

"Бачите, в різних куточках фігурує інформація. Був Судан, тепер Малі. Є ще країни, про які не було розголосу в ЗМІ поки що. Ось Сирія. Мова йде про те, що монополія у сфері бандитської, піратської діяльності російських ПВК у світі добігає кінця", - сказав Юсов.

Представник ГУР додав, що у світі "з'являються сили, які можуть ставити цих злочинців на місце".

"Є іміджеві втрати. Є конкретні військові наслідки. Після подій в Малі вже відомо про перекидання туди російських військ та терористів з інших куточків Африки", - підкреслив Юсов.

Він назвав ці процеси хорошими і подякував людям, які проводять подібні операції в різних куточках світу, адже вони відвертають увагу ворога і змушують його витрачати додаткові ресурси на захист власного контингенту.

"Швеція точно не проти того": Експерт пояснив важливість літаків Saab 340 для України

середа, 7 серпень 2024, 10:56

Літаки дальнього радіолокаційного виявлення SAAB 340, які Україна найближчим часом отримає від Швеції, можуть виконувати три функції, пояснив в ефірі "24 каналу" ветеран АТО, військовий експерт Євген Дикий, передають Патріоти України. "Перша – суто обо...

Українські спецпризначенці вночі розгромили ворога на Тендрівській косі, на захід від Залізного Порту - ГУР (відео)

середа, 7 серпень 2024, 10:50

Головне управління розвідки МОУ повідомило, що спецпризначенці підрозділу активних дій "Артан" та Морського центру ГУР 6 серпня провели операцію у північній частині Чорного моря, під час якої знищили окупантів, їх техніку і фортифікації, зазначають Пат...