"Побачити закатованих!": Зеленський запросив Меркель і Саркозі до розбитої росіянами Бучі

Президент України Володимир Зеленський запросив колишню канцлерку Німеччини Ангелу Меркель та колишнього президента Франції Ніколя Саркозі відвідати Бучу під Києвом, яку Збройні сили України звільнили від окупантів. Про це він сказав у відеозверненні в неділю 3 квітня, передають Патріоти України.

"Я запрошую пані Меркель та пана Саркозі відвідати Бучу та побачити, до чого за 14 років (після саміту НАТО в Бухаресті, – ред.) привела політика поступок Росії", – сказав глава держави.

Так, Зеленський запропонував європейським політикам "побачити на власні очі закатованих українців та українок". "Хочу, щоб мене зрозуміли правильно. Ми не звинувачуємо Захід. Ми не звинувачуємо нікого, окрім конкретних російських військових, які вчинили це проти наших людей. Крім тих, хто віддавав їм накази. Але ми маємо право говорити про нерішучість", – заявив український президент.

Він нагадав, що 2008 року президент РФ Володимир Путін у Бухаресті сказав західним лідерам, що Україна як держава не існує, але українці доводять, що "є така країна, була і буде":

"За оптимістичними дипломатичними формулюваннями, що Україна нібито може стати членом НАТО, тоді, 2008 року, було заховано відмову приймати Україну до Альянсу. Було приховано безглуздий страх деяких політиків перед Росією. Вони думали, що, відмовивши Україні, зможуть заспокоїти Росію, переконати її поважати Україну та нормально жити поруч з нами".

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...