Побачив, як працюють на шведській техніці: Головнокомандувач Збройних сил Швеції відвідав українських військових на передовій (відео)

Головнокомандувач Збройних сил Швеції генерал Мікаель Бюден відвідав підрозділи 45-ї окремої артилерійської бригади, які виконують завдання на Східному напрямку. Про це повідомила пресслужба 45-ї ОАБр у Facebook, передають Патріоти України.

Під час зустрічі Бюден поспілкувався з артилеристами та піхотинцями, які проходили навчання у Швеції та високо оцінив їх бойову роботу. Українські військові подякували генералові та його державі за стійку підтримку українського народу у боротьбі за незалежність.

У Збройних силах Швеції зазначили, що ці військові працюють на шведській техніці. Йдеться про самохідну артилерійську установку Archer і бойову машину піхоти Stridsfordon 90. «Я хотів побачити та почути своїми очима та вухами, як надається підтримка на місці, і отримав підтвердження, що це справді має значення», — наголосив шведський Головнокомандувач.

Він пообіцяв, що підтримка Швеції триватиме, але в іншій формі. «Тепер, коли ми поставили такі ефективні системи, як Archer і Combat Vehicle 90, ми повинні зосередитися на постачанні, гарантуючи, що обладнання працює і може бути використане, у вигляді технічного обслуговування, запасних частин і боєприпасів», — наголосив Бюден.

Раніше міністр оборони України Рустем Умєров і Верховний головнокомандувач Збройних сил Швеції генерал Мікаель Бюден обговорили потенційні поставки ЗСУ літаків Gripen.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...