"Побачив слабкість у нинішньому президентові США": Американський конгресмен пояснив, чому Путін зважився на вторгнення в Україну

Україна повинна зберегти свій суверенітет і відтіснити росіян до їхніх кордонів, але Києву потрібна артилерія більшої дальності. Про це заявив конгресмен-республіканець від штату Техас Майкл Маккол в інтерв'ю грузинській службі "Голосу Америки", передають Патріоти України.

Він підкреслив, що США повинні дати Україні все, що необхідно для протистояння російській агресії. "Україна здивувала весь світ тим, що зробила: нам говорили, що все закінчиться за чотири дні, а йде вже четвертий місяць її опору. Зараз настав критично важливий момент, так як Росія розширює захоплені території, і Києву потрібна артилерія більшої дальності, щоб він міг не тільки протистояти росіянам, але й перевершити їх по силі", - сказав Маккол.

Конгресмен зазначив, що вторгнення в Україну для Путіна було лише питанням часу, оскільки він давно планував це. Але рішення вторгнутися в Україну глава Кремля прийняв, оскільки побачив прояви слабкості в політиці нинішньої адміністрації Білого дому, яка полягала в знятті санкцій з "Північного потоку-2" і виведенні військ США з Афганістану.

"На мій погляд, він побачив слабкість у нинішньому президентові США - особливо переконавшись, як було здійснено виведення наших військ із Афганістану, а також після виведення "Північного потоку-2" з-під санкцій. Путін побачив, що президент США поступається нашими власними інтересами безпеки... Щоб дозволити Путіну добудувати трубопровід в Європі, і зробити Європу залежною від енергоносіїв Путіна... Це було великою помилкою... Путін розгледів у всьому цьому слабкість і прийняв рішення [вторгнутися в Україну]", - вважає Маккол.

Конгресмен-республіканець зазначив, що Україна повинна зберегти свій суверенітет і відтіснити росіян до їхніх кордонів, і в цьому повинна полягати політика США і НАТО. "Я хочу, щоб українці перемогли, краще раніше, ніж пізніше, або, принаймні, стримали росіян і змогли їх витіснити. Якщо цього не відбудеться, то ми отримаємо довгостроковий конфлікт, а довгостроковий конфлікт нікому не потрібен", - сказав Маккол.

Він також зазначив, що говорити про переговори зараз складно через скоєні Росією військові злочини. "Ми задокументували це... Путін перейшов серйозну межу, скоївши військові злочини, і це дуже ускладнює ситуацію. Але, зрештою, питання проведення переговорів залежить від українського народу і президента Володимира Зеленського", - вважає Маккол.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...