Побідоносні реляції Данілова як "дірка від бублика": Козак, Хомутинник і Медведчук врятували свої літаки від санкцій РНБО, два борти вже продані, - ЗМІ (відео)

Чергова заява про перемогу РНБО над ворогами і корупціонерами поставлена під сумнів

Українські олігархи продають свої приватні літаки попри санкції, введені Радою національної безпеки і оборони, повідомляють Патріоти України з посиланням на “Українська правда”.

РНБО наклала санкції на літаки українських олігархів 19 лютого через прямі перельоти з України до Росії. Серед власників літаків – бізнесмен Віталій Хомутиннік, нардепи Тарас Козак та Віктор Медведчук. Обмеження передбачають заборону видачі та анулювання існуючих дозволів і планів на польоти.

Попри те, що санкції були введені на три роки, два літаки з санкційного списку вже продали. Ще два продають і лише один стоїть в Києві й не літає.

За даними видання, за п’ять днів до введення санкцій літак Хомутинніка вилетів з України до Швейцарії. Він побував у Туреччині, Австрії, Білорусі, Франції, Греції, США і на Кіпрі, а в серпні повернувся в Україну. Для цього був змінений бортовий номер літака: з Т7-СІF на T7-CSCD. Повітряне судно два дні пробуло в Україні, після чого вирушило в Монако і Швейцарію.

Навесні цього року літак Хомутинніка був виставлений на продаж.

Також під санкції потрапили два літаки нардепа і соратника Медведчука Тараса Козака. Обидва борти перебували в Швейцарії, коли були введені обмеження. Відтоді вони вже пів року нікуди не літали, але один з них був перереєстрований і проданий в США. Другий літак теж виставили на продаж. Протягом останніх 9 місяців він курсував між Москвою і Мінськом, а іноді залітав до Європи і ОАЕ.

Єдиний літак, який після санкцій залишився в Україні, це борт Медведчука. Він залишається в аеропорту Києва.

У РНБО поки не відповіли, як літакам вдалося уникнути обмежень.

Уряд США викрутив руки Маску? - Пентагон та SpaceX заблокували незаконне використання росіянами Starlink на полі бою

п’ятниця, 10 травень 2024, 5:55

Власник компанії Starlink дратує американський істеблішмент занадто тісною дружбою з Китаєм та намаганням підтримувати підозрілі стосунки з Кремлем. Однак багатомільярдні контракти з держкорпораціями США роблять Ілона Маска чуттєвим до вимог Білого дому

Нова військова допомога від Німеччини для України: "Улюблені подарунки" для окупантів

четвер, 9 травень 2024, 22:41

Німеччина спільно зі Сполученими Штатами Америки передасть Україні додаткові системи залпового вогню HIMARS. Про це заявив міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус під час спілкування з журналістами, передають Патріоти України. "Спільно з американцями...