Поблизу Керчі російські війська відпрацьовують наступальні та оборонні дії. На маневри прибув Шойгу

У навчаннях в окупованому Криму беруть участь понад 10 тис. російських військовослужбовців, повідомляють Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

У Міноборони РФ заявили, що в маневрах які проходять на полігоні Опук, в окупованому Криму задіяно більше 10 тис. військових.

В ході активної фази навчань відпрацьовуються завдання нанесення ракетно-авіаційних ударів і їх відбиття, застосування безпілотної авіації та крилатих ракет, а також боротьба з ними за допомогою засобів наземної та корабельної ППО .

Російська мотострілецька бригада на полігоні Погоново у Воронежі, Росія. Супутникове зображення, зроблене 10 квітня. Супутникове зображення © 2021 Maxar Technologies

В активній фазі міжвидового навчання в Криму беруть участь понад 10 тис. військовослужбовців, задіяно 1,2 тис. одиниць озброєння і військової техніки зі складу загальновійськового обєднання ПВО (південного військового округу), Чорноморського флоту, Каспійської флотилії і зєднань ВДВ, та понад 40 бойових кораблів і 20 судів забезпечення.

На ці навчання прибув міністр оборони РФ Сергій Шойгу, та на вертольоті зробив обліт районів дислокації військ і бойової техніки, перевірив готовність військових підрозділів до навчань.

США і європейські країни висловили стурбованість з приводу посилення військового угруповання в Криму і переміщення російських військ поряд з кордоном з Україною.

Так, літак радіоелектронної розвідки британських Королівських ПС RC-135W в четвер зробив тривалий політ вздовж морського узбережжя окупованого Криму. За наявними даними, літак-розвідник курсував уздовж південного узбережжя Криму від Севастополя до Керченської протоки, в тому числі пролітав на південь від полігону Опук. При цьому він заходив в повітряний простір на південь від окупованого Криму, де Росія до 24 квітня ввела обмеження на польоти повітряних суден.

У практичних діях військ на полігоні Опук візьмуть участь підрозділи загальновійськової армії, обєднання ВПС і ППО, бойові кораблі та судна, військові частини берегових військ Чорноморського флоту (ЧФ), частина сил Каспійської флотилії ПВО, а також підрозділи повітряно-десантних військ.

Напередодні війська, які залучаються до маневрів, перекинуті в райони зосередження. Угруповання кораблів ЧФ, частина сил Каспійської флотилії вийшли в район проведення навчань.

Російська мотострілецька бригада на полігоні Погоново у Воронежі, Росія. Супутникове зображення, зроблене 10 квітня. Супутникове зображення © 2021 Maxar Technologies

На літаки військово-транспортної авіації завантажився особовий склад і бойова техніка дивізії ВДВ, і вони відправилися в призначений район. Зроблено навантаження підрозділів морської піхоти на великі десантні кораблі і десантні катери. Сили і засоби берегових військ, протиповітряної оборони і ракетних протикорабельних комплексів розгорнуті в призначених районах.

Полігон Опук розташований на відстані 60 км від Феодосії і 40 км від Керчі. Його розміри: по фронту 30 км, в глибину 15 км. Можливості полігону дозволяють відпрацьовувати завдання з десантування військ, здійснювати висадку морського десанту до двох батальйонів морської піхоти одночасно, виконувати стрільби по берегових цілях корабельними артилерійськими комплексами, а також задіювати тактичну і армійську авіацію.


"Оточення Путіна має розуміти, що його фізичне усунення - єдиний шанс на порятунок для них. Інакше він розпочне війну із Заходом", - Ейдман

вівторок, 19 березень 2024, 6:15

"Програма нового строку Путіна - глобальна катастрофа", - пише у своєму блозі Ігор. "Із новин: "Згідно з аналізом спецслужб Німеччини, Росія готується до масштабного конфлікту із Заходом, на що вказує реорганізація російської армії, пересування військ ...

"Для російської пропаганди зʼявиться чудовий козир": Експерт пояснив, як Росія бачить майбутню війну з Альянсом

вівторок, 19 березень 2024, 0:30

Експерт з міжнародної безпеки Фонду "Демократичні ініціативи" Тарас Жовтенко вважає, що Росія може готуватись до обмеженої гібридної операції на території однієї з країн НАТО. Таку думку він висловив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Ще о...