Поблизу Краматорська 22-річний оператор дронів наводив російську артилерію на своїх побратимів

На Донеччині 22-річний оператор безпілотних систем однієї з бойових бригад, за даними слідства, передавав російській ФСБ координати інших підрозділів ЗСУ. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передають Патріоти України.

Спецслужби зазначають, що затримали агента ФСБ на Донеччині. «Ним виявився 22-річний оператор безпілотних систем однієї з бойових бригад ЗСУ, яка тримає оборону на Краматорському напрямку. У 2023 році контрактник був дистанційно завербований кадровим співробітником ФСБ — Сороколєтовим Дмитром Павловичем», — йдеться у повідомленні.

За матеріалами справи, зрадник «зливав» окупантам локації свого підрозділу БпЛА, який займався коригуванням вогню по російських військах, що атакували Часів Яр. Російські загарбники планували використати цю інформацію для ударів по позиціях українських дронщиків, які заважали прориву росіян до міста, зазначають правоохоронці. Також підозрюваний, за даними слідства, намагався передати ФСБ координати інших підрозділів ЗСУ в районі Часового Яру.

За даними слідства, хлопець потрапив у поле зору окупантів через свої прокремлівські коментарі в російських пабліках в Telegram, де підтримував війну РФ проти України. Йому повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України про державну зрада, вчинену в умовах воєнного стану. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

У Нідерландах пропонують тимчасово виключити Угорщину з Шенгену

вівторок, 15 жовтень 2024, 15:45

Дві опозиційні партії Нідерландів, D66 та CDA, запропонували тимчасово виключити Угорщину зі Шенгенської зони, стверджуючи, що вона впускає в країну занадто багато росіян без перевірки, які потім можуть подорожувати до інших країн Європи для шпигунства...

"Все ушли на фронт": Губернатор Білгородщини поскаржився на брак чиновників

вівторок, 15 жовтень 2024, 15:33

На Білгородщині вирує кадровий голод серед чиновників. Причиною цьому стала війна в Україні. Про це повідомляє російське видання «Медуза», передають Патріоти України. Як зазначив, губернатор Білгородської області РФ В’ячеслав Гладков, чиновники вступаю...