Поблизу Зайцевого убито військового ЗСУ, ще одного поранено (фото)

У районі проведення операції Операції Об'єднаних сил на Донбасі у вівторок, 23 лютого, загинув український військовослужбовець – сержант Дмитро Сардак. Ще один воїн отримав осколкові поранення, інформують Патріоти України.

Сардак служив у 59-й окремій мотопіхотній бригаді імені Якова Гандзюка, повідомляється на Facebook-сторінці ОМБр. За даними пресслужби ООС, захисник отримав поранення внаслідок прицільного обстрілу російсько-окупаційними військами позицій ЗСУ з мінометів 82-го калібру та станкових протитанкових гранатометів.

Трагедія сталася біля населеного пункту Зайцеве. Там також було поранено товариша по службі військового. У 59-й ОМБр зазначили, що Сардак загинув під час виконання бойового завдання. "Герої не вмирають, вони назавжди в наших серцях!" – написали військові.

"Для бойових побратимів Дмитро назавжди залишиться надійним другом, надзвичайно життєрадісною і позитивною людиною", – додали в пресслужбі.

Уточнюється, що похорон відбудеться в Одесі, де жив загиблий Герой. У сержанта ЗСУ залишилася дружина.

Усього протягом доби (станом на 17:00 23 лютого) на Донбасі було зафіксовано сім порушень режиму припинення вогню. Крім Зайцевого, противник вів обстріли поблизу:

  • Красногорівки – з мінометів 120-го калібру і станкових протитанкових гранатометів;
  • Пісків – із великокаліберних кулеметів;
  • Луганського та Авдіївки – зі станкових протитанкових гранатометів;
  • Гнутового – з автоматичних станкових гранатометів;
  • Шумів – прицільний вогонь з автоматичного станкового гранатомета і великокаліберного кулемета.

В ООС наголосили, що на обстріли противника українські воїни відкривали вогонь. Про факти порушення режиму припинення вогню через українську сторону СЦКК повідомлено представників ОБСЄ.

"Ситуація в районі проведення Операції Об'єднаних сил і надалі контрольована українськими воїнами", – підсумували в ООС.


Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...