Поборник правосуддя та демократії Зеленський не дасть збрехати: "Україна готова до вступу в НАТО, але слово за Альянсом, - Залужний

До військових питань обмаль. Мало хто в НАТО сумнівається у військовій потузі України для вступу в Альянс. Залишилася дещиця - купа реформ, що відділяє нашу країну від вільних та заможних держав "золотого мільярду"
Україна втілює стандарти НАТО та готова до вступу, але рішення прийматиме Альянс. Про це заявив в інтерв'ю Радіо Свобода головнокомандувач Збройних сил України, генерал Валерій Залужний, зазначають Патріоти України.

За словами Залужного, йдеться про стандарти "в питаннях управління, в питаннях планування, в питаннях підготовки".

"Та все, що завгодно. У питаннях застосування. Тобто ми повністю вже фактично розробили оті стандарти, за якими виконує завдання НАТО. Але цього замало. Для того, щоб ми стали НАТО, необхідне, на мою особисту думку, політичне рішення. Ми вже готові. Можемо так сказати", – заявив головнокомандувач ЗСУ.

Крім того, за його словами, заради стандартів НАТО в Україні були розділені керівні посади в ЗСУ: головнокомандувача ЗСУ, начальника Генштабу ЗСУ, командувача ООС.

"І всі ці розділені посади – це якраз наслідок руху в бік НАТО, в бік цивілізованих відносин. Тому посади розділили. Тепер я як головнокомандувач ЗСУ відповідаю за бойову готовність, за підготовку та за застосування ЗСУ", – сказав Залужний.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...