Побили та відібрали автомати з набоями: За напад на прикордонників судитимуть офіцерів СБУ

Підполковнику Служби безпеки України загрожує позбавлення волі на строк до п'ятнадцяти років з конфіскацією майна за напад на прикордонників у липні цього року. Про це повідомляє Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону, зазначають Патріоти України

Деталі: Обвинувальний акт щодо підполковника Служби безпеки України скеровано для розгляду по суті до Краснопільського районного суду Сумської області.

Інший підозрюваний - лейтенант СБУ беззаперечно визнав свою вину та уклав угоду зі слідством. 11 жовтня його було засуджено до 5 років позбавлення волі та звільнено від відбування покарання на іспитовий термін 3 роки. Чоловіка позбавили військового звання "лейтенант" та права обіймати посади в правоохоронних органах України на строк 3 роки. За даними УП, його звільнили з лав СБУ.

  • 18 липня 2021 року двоє офіцерів Служби безпеки України – лейтенант та підполковник напали на прикордонний наряд, який здійснював охорону державного кордону на Сумщині.
  • Підозрювані (за даними джерел УП були напідпитку –ред.) заволоділи зброєю та боєприпасами прикордонників та побили їх. Частину боєприпасів вони згодом підкинули до місцевого відділу Держприкордонслужби. Зброю прикордонників зловмисники залишили на місці вчинення злочину.
  • Служба безпеки України повідомила, що затримала двох своїх співробітників за напад на прикордонників, передала органам слідства і сприяла в розслідуванні.
  • "Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

    четвер, 28 березень 2024, 16:25

    Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...

    "Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

    четвер, 28 березень 2024, 15:56

    Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...