Побив до смерті власного діда та зарізав знайомого: Як "вагнерівець" став героєм у Росії (фото)

У Нижегородській області Росії на зустріч до дітей привели чергового «героя Росії». Ним виявився рецидивіст із приватної військової компанії «Вагнер» Олександр Расправін, який окрім того, що на війні вбивав українців, позбавив життя і рідного діда. Про це повідомляє «Радіо Свобода», передають Патріоти України.

Найманець із позивним «Комбайнер» брав участь у бойових діях на території України як кулеметник. Російським дітям, яким Расправіна представили як «героя», він розповів про те, як нібито вивів із полону шістнадцять російських окупантів, а також продемонстрував їм принесений із собою переносний протитанковий ракетний комплекс.

Примітно, що у 2012 році Расправіна засудили до шести років колонії суворого режиму, визнавши винним у побитті власного діда, внаслідок чого літній чоловік помер.

Крім того, у 2017 році майбутньому «герою Росії» призначили 11 років позбавлення волі у справі про вбивство знайомого, якому Расправін завдав понад 40 ударів ножем.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Чи застосує Росія ядерну зброю? Путін намагається викликати нову хвилю паніки, - аналітики

четвер, 26 вересень 2024, 22:55

Росія навряд застосує ядерну зброю, а президент РФ Володимир Путін намагається викликати нову хвилю паніки у західних лідерів внесенням змін до ядерної доктрини. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW), передають Патріоти У...