Почалася паніка: Росіяни масово почали шукати, "як виїхати з Росії" та "як уникнути мобілізації" в Google

Росіяни почали шукати, "як виїхати з Росії" та "як уникнути мобілізації" в Google

Президент Російської Федерації Володимир Путін зранку 21 вересня виступив зі зверненням до росіян і оголосив про початок часткової мобілізації. У відповідь громадяни РФ почали гарячково гуглити, як можна виїхати з Росії та "відкосити" від мобілізації, передають Патріоти України.

Про це свідчать дані Google Analytics. Натомість російських офіцерів запасу терміново призивають вже від ранку. Після оголошення Путіним часткової мобілізації в Росії росіяни гарячково почали шукати в інтернеті інформацію щодо того, як втекти з РФ та як "відкосити" від призову. Від ранку спостерігається різке збільшення запитів "як виїхати з Росії" та "як уникнути мобілізації" у пошуковій системі Google.

Попередній сплеск зацікавленості росіян у відповідях на ці питання спостерігався напередодні, коли було анонсовано "термінове звернення" Путіна на вечір 20 вересня, а також поповзли чутки, що у ході цього звернення кремлівський диктатор оголосить про мобілізацію.

Судячи з різкого сплеску зацікавленості росіян способами уникнути мобілізації, "знищувати Україну" та "фашистів" вони готові, сидячи на дивані перед телевізором. А ось помирати за ілюзорні "цілі спецоперації" громадяни країни-агресора не дуже прагнуть.

Водночас втекти вдалося не всім. Як повідомив російський письменник та журналіст Андрій Шіпілов, який змушений був емігрувати з Росії, в РФ від самого ранку масово мобілізують офіцерів запасу - вочевидь, процес стартував ще до звернення Путіна та публікації його указу, яка й запустила часткову мобілізацію. "Щойно знайомий із Росії написав, у них увесь інститутський випуск, усіх офіцерів запасу вже призвали сьогодні зранку", – зазначив журналіст.

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...